International Fodbold

Ukrainsk Premier League-spiller raser mod russiske kollegaer: I bliver aldrig tilgivet

Evertons Vitaliy Mykolenko raser mod de russiske fodboldspillere, hvor især Zenits Artem Dzyuba står for skud.

Den russiske invasion af Ukraine har påvirket mange mennesker verden over, og nu raser Evertons Vitaliy Mykolenko mod sine russiske kollegaer.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Ruslands invasion af Ukraine i forrige uge har vendt op og ned på meget af det, vi troede var (u)muligt i 2022.

Det har også sat sine spor i fodboldverdenen, hvor konsekvenserne for russisk fodbold ser ud til at være endeløse.

Officielt: FIFA og UEFA udelukker Rusland

Flere offentlige personer verden over har ytret sig og udtryk sin sympati for det ukrainske folk, men nu har en af Ukraines helt store fodboldprofiler fået nok. Han går i stedet til angreb.

Der er her tale om Evertons Vitaliy Mykolenko, der langer kraftigt ud efter de russiske fodboldspillere, og særligt den russiske landsholdspiller Artem Dzyuba fra den russiske storklub Zenit. Det gør han på Instagram, hvor han skriver følgende:

– Mens du, Artem Dzyuba, er en tavs kælling sammen med dine beskidte holdkammerater, så bliver fredsfyldte civile dræbt i Ukraine. Du vil blive holdt fanget i et fangehul resten af livet, og det samme gælder jeres børn. Det ville gøre mig glad. I bliver aldrig tilgivet, bøsser, lyder det fra Vitaliy Mykolenko.

Klopp om Putin: Én virkelig slem mands krig!

Nogle af konsekvenserne for Rusland i fodboldsammenhæng indtil videre har været, at flere landshold nægter at spille kampe mod Rusland, Adidas har trukket sig som trøjesponsor af de russiske landshold og FIFA og UEFA har valgt at udelukke russiske hold – inklusiv landsholdet – fra alle turneringer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P