International Fodbold

Russisk stjerne svarer igen efter hård kritik: Sæt Jer i kø!

Artem Dzyuba svarer igen på den hårde kritik efter Ruslands invasion af Ukraine.

Artem Dzyuba svarer igen på den hårde kritik efter Ruslands invasion af Ukraine.
Foto: Cristina Quicler/AFP/Ritzau Scanpix

Den russiske landsholdsanfører og Zenit-stjerne, Artem Dzyuba, er gået til tasterne for at svare igen på den kritik, der er haglet ned over ham og hans russiske kollegaer de seneste dage.

Blandt andet de ukrainske Premier Leauge-spillere Vitaliy Mykolenko og Andriy Yarmolenko, har ytret sig særdeles kritisk overfor Artem Dzyubua og de øvrige russiske fodboldspillere, hvor skældsord er blevet brugt i en lind strøm. Meget af kritikken er gået på, at Dzyuba og de øvrige russere ikke har taget afstand fra Ruslands invasion af Ukraine.

Ukrainsk Premier League-spiller raser mod russiske kollegaer: I bliver aldrig tilgivet

Russiske Artem Dzyuba svarer nu på kritikken i et opslag på Instagram. Her skriver han blandet andet:

– Indtil for nylig ønskede jeg ikke at tale om begivenhederne i Ukraine. Jeg ville ikke, ikke fordi jeg er bange, men fordi jeg ikke er ekspert i politik. Men som alle andre har jeg min egen mening. Da jeg bliver forholdt til emnet fra alle sider, har jeg nu besluttet mig for at udtrykke mig.

– Jeg er imod enhver krig. Krig er skræmmende. Men jeg er også imod menneskelig aggression og had, som hver dag er tiltagende.

– Det er skræmmende, hvor meget vrede, snavs og galde der nu er strømmet ud over alle russiske mennesker, uanset deres stilling og profession. De tusindvis af mennesker, der skriver fornærmelser og trusler – sæt Jer i kø!

Selvom 33-årige Artem Dzyuba er modstander af krig, skammer han sig ikke over at være russer. Han stiller ligeledes spørgsmålstegn ved, hvorfor princippet om at holde sport og politik adskilt ikke længere gælder.

– Jeg er imod diskrimination på grund af nationalitet. Jeg skammer mig ikke over, at jeg er russer. Jeg er stolt af at være russer. Og jeg forstår ikke, hvorfor atleter skal lide nu.

– Hvorfor råber alle altid om, at man skal holde sport og politik adskilt, men ved første lejlighed, når det kommer til Rusland, er dette princip helt glemt?

PL-profil tagger russiske spillere: Hvorfor sidder I som idioter uden at sige noget?

Udover at skulle stå på mål for kritik, har russisk fodbold måtte se sig miste landsholdenes trøjesponsor, samtidig med at det russiske landshold samt de russiske klubber blive udelukket fra alle internationale turneringer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P