Europæisk Fodbold

PL-profil tagger russiske spillere: Hvorfor sidder I som idioter uden at sige noget?

Der har ikke været mangel på reaktioner på de russiske aggressioner mod nabolandet Ukraine, men særligt fra én kant har der været nærmest larmende stilhed. Indtil nu har kun én russisk fodboldspiller kommenteret på konflikten.

Andriy Yarmolenko West Ham Ukraine Artem Dzyuba
Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

Med undtagelse af Dynamo Moskvas russiske landsholdsangriber Fedor Smolov har der været komplet stilhed fra russiske fodboldspillere.

Det er selvsagt svært at sætte sig ind i, hvilke konsekvenser det kan få for russiske spillere at udtale sig om den versereden krig mellem Rusland og Ukraine, men alligevel er det påfaldende, at Smolov stadig vedbliver at være den eneste, der med sit instagram-opslag med ordene ’No war’ samt det ukrainske flag, har udtrykt sig om krigen.

Den holdning deler den ukrainske landsholdsanfører og West Ham-angriber Andriy Yarmolenko.

– Jeg er Andriy Yarmolenko, en ukrainsk landsholdsspiller. Jeg er født i Sankt Petersborg, men voksede op i Ukraine og regner mig selv som 100 procent ukrainsk. Jeg har et spørgsmål til russiske spillere. Gutter, hvorfor sidder I som idioter uden at sige noget? I mit land dræber de folk. Dræber koner, dræber mødre, dræber børn, men I siger ingenting, I har ikke haft nogen kommentarer, lyder det i et opslag fra Yarmolenko på Instagram ifølge Talksport.

Endnu en ukrainsk fodboldspiller dræbt i krigen

I opslaget tagger Yarmolenko adskillige russiske landsholdsspillere, og mens landsholdsanfører Artem Dzyuba efterfølgende har fjernet sit eget tag, er både Denis Cheryshev, Alexey Miranchuk, Georgi Tamazovich Dzhikiya, Sergey Ignashevich, Il’zat Akhmetov, Zelimkhan Bakaev, Arsen Zakharyan og Vlad Ignatev fortsat tagget.

Også den tidligere Arsenal-spiller Andrey Arshavin er tagget i opslaget.

– Fortæl mig venligst, hvad der ville ske, hvis I alle sammen viste folk, hvad der virkeligt sker i mit land. Jeg kender mange af jer, jeg er bekendt til mange af jer, og I har alle sagt til mig, at det ikke burde være sådan her – at jeres præsident handler forkert, lyder det videre fra Yarmolenko.

Ukrainsk Premier League-spiller raser mod russiske kollegaer: I bliver aldrig tilgivet

West Ham-angriberen slutter af med en særlig besked til landsholdsanføreren og Zenit-angriberen Artem Dzyuba, der i 2020 fik lækket en video, hvor han onanerede.

– Så gutter, I har indflydelse på folk, jeg beder jer; Vis det! Jeg ved, at nogle af jer godt kan lide at vise jeres nosser på kamera, men nu er det på tide at vise dem i det virkelige liv. Tak for jeres opmærksomhed – Hæder til Ukraine! Slutter Yarmolenko.

Russisk stjerne svarer igen efter hård kritik: Sæt Jer i kø!

Den ukrainske landsholdsanfører er lige nu på orlov fra West Ham.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P