Premier League

Officielt: Abramovich sælger Chelsea

Chelseas russiske ejer, Roman Abramovich, bekræfter onsdag, at han sælger klubben.

Roman Abramovich sælger Chelsea.
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Chelsea-ejeren Roman Abramovich har onsdag udgivet en pressemeddelelse på Chelseas hjemmeside, hvori det fremgår, at han har besluttet sig for at sælge Chelsea.

I pressemeddelelsen står der:

– Grundet de seneste dages spekulationer i medierne, vil jeg gerne melde ud i forhold til mit ejerskab af Chelsea FC. Som jeg har gjort klart før, så har jeg altid truffet mine beslutninger med klubbens interesse i hjertet. I den nuværende situation har jeg derfor taget en beslutning om at sælge klubben, da jeg mener, at det er det bedste for klubben, fansene, de ansatte og klubbens sponsorer og partnere, står der.

I pressemeddelelsen står der videre, at salget af klubben ikke kommer til at ske i hast, men i stedet følger en proces.

Uventet: Conor McGregor melder sig interesseret i Chelsea-køb

Der har de seneste dage også været spekuleret i prisen for at købe Chelsea, hvor blandt andet klubbens gæld til Roman Abramovich har været et stort spørgsmålstegn. Gælden lyder angiveligt på to milliarder pund, svarende til omkring 18 milliarder danske kroner, men det er ikke vigtigt for den russiske mangemilliardær:

– Jeg kommer ikke til at kræve lånene udbetalt. Det her har aldrig handlet om forretning eller penge for mig, men om ren passion for spillet og klubben, skriver Abramovich.

– I skal vide, at det har været en utrolig svær beslutning at træffe, og at det piner mig at skulle forlade klubben på denne måde. Jeg tror dog på, at det er det bedste for klubben.

Spekulationerne om et salg af Chelsea begyndte i forrige uge, da den russiske milliardær, grundet Ruslands invasion af Ukraine, står overfor mulige sanktioner fra den britiske regering, som kan gøre det umuligt for ham at holde fast i klubben, som han har ejet siden 2003.

Det resulterede blandt andet i, at Roman Abramovich i forrige uge overlod den daglige drift af Chelsea til klubbens velgørenhedsfond, så det nu er blandt andet Peter Cech og Marina Granovskaia, der står for at lede klubben.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P