Bundesligaen

Dortmund fratager tidligere Bundeskanzler æresmedlemskab

BVB Dortmund bad tidligere Bundeskanzler Gerhard Schröder om selv at frasige sig sit æresmedlemsskab af klubben, men da Schröder ikke reagerede tog Dortmund selv affære.

Gerhard Schröder BVB Dortmund æresmedlemsskab
Foto: Jorge Uzon/AFP/Ritzau Scanpix

Gerhard Schröder var tysk Bundeskanzler i perioden 1998 til 2005 for de tyske socialdemokrater, men nu koster hans lidt for gode forhold til den russiske præsident Vladimir Putin ham æresmedlemsskabet i BVB Dortmund.

Schröder var forgænger til Angela Merkel som Bundeskanzler, og efterfølgende er han blevet bestyrelsesformand i det russiske olieselskab Rosneft, ligesom han efter planen står til at blive medlem af bestyrelsen i energiselskabet Gazprom.

– Først og fremmest er det vigtigt for os at understrege, at Dortmund betragter Ruslands aggresioner mod Ukraine som en forbrydelse mod international lov. BVB-familien fordømmer dybt denne skamfulde aggression, lyder det i en udmelding fra Dortmund ifølge Bild.

– Igennem sit politiske arbejde som tyske Bundeskanzler lærte vi Gerhard Schröder at kende som en modig, demokratiforkæmper, som forsvarerede sit liberale verdenssyn selv i modgang. Den Schröder vil vi gerne mindes og håber, at den Scröder også har en fremtid.

Schalke 04 ophæver med russere før tid

– Dortmund annoncerede allerede mandag, at det på grund af de russiske aggresioner mod Ukraine og de medfølgende forbrydelser mod international lov, vil være uacceptabelt for et æresmedlem af Dortmund at påtage sig bestyrelsesposter i statsejede russiske selskaber, lyder det fra Dortmund.

Schröders æresmedlemsskab er blevet fjernet med øjeblikkelig virkning.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P