Premier League

Abramovich om Chelsea-salg: Overskuddet går til ukrainske ofre

Chelsea-ejeren, russiske Roman Abramovich, offentliggjorde onsdag aften, at han har tænkt sig at sælge

Roman Abramovich vil donere overskuddet af Chelsea-salget til ukrainske brogere i nød.
Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/Ritzau Scanpix

Chelseas russiske ejer, Roman Abramovich, offentliggjorde onsdag aften beslutningen om at sælge Chelsea indenfor den nærmeste fremtid.

Officielt: Abramovich sælger Chelsea

Det gjorde han i en pressemeddelelse, hvor han gav udtryk for, at det i hans optik er den bedste beslutning for klubben.

I samme pressemeddelelse udviser den russiske mangemilliardær dog endnu et hensyn. Han har nemlig tænkt sig at donere overskuddet fra salget af Chelsea til ukrainere i nød.

– Jeg har givet mit team besked på at starte en velgørende fond, hvor overskuddet fra salget vil blive doneret. Fonden er for at hjælpe alle ofrene fra krigen i Ukraine. Fonden skal både være med til at hjælpe på de mest presserende behov for ofrene, samtidig med at støtte den langsigtede genopretning, skriver Abramovich i pressemeddelelsen.

Hvor stort et overskud Chelsea-salget kommer til at medføre er endnu uvist, men prisen lyder angiveligt på et sted mellem 26 og 36 milliarder danske kroner.

Det hører sig dog også med til historien, at Chelsea har en gæld til Abramovich på i omegnen af 18 milliarder kroner, hvilket må formodes at skulle dækkes gennem salget, inden Abramovich begynder at tælle pengene op som overskud.

Roman Abramovich har været Chelsea-ejer siden 2003.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P