International Fodbold

FIFPro med opfordring: Lad spillere i Rusland ophæve kontrakter

Både politiske og sportslige sanktioner er de seneste dage regnet ned over Rusland, efter de i sidste uge invaderede Ukraine. Nu kommer den internationale spillerforening, FIFpro, med endnu en sanktion, der skal give spillere i Rusland mulighed for at afslutte deres kontrakter før tid.

Oliver Abildgaard Rubin Kazan Ukraine Rusland Fifpro
Foto: Rubin Kazan

Russiske fodbold er allerede blevet ramt, men der kan vente dem en nye sanktioner.

Den internationale spillerforening, FIFpro, står nemlig klar med et forslag, der vil kunne få flere russiske klubber til at vakle. FIFpro ønsker at give udenlandske spillere i de russiske klubber mulighed for at annullere deres kontrakter før tid.

– Vi har henstillet til, at FIFA gør det. Det skal i stand hurtigst muligt. Den fortsat eskalerende konflikt er for os at se en grund til, at det skal være muligt at afslutte en kontrakt uden at være nødsaget til at betale kompensation til klubben. Vi diskuterer det lige nu, lyder det ifølge Voetbal International fra Louis Everard, der er permanent medlem af FIFpros bestyrelse.

Forslaget ville kræve, at FIFA overtrumfede sine egne nuværende regler, men det er sket før. Så sent som i sommeren 2020 udskud det internationale fodboldforbund transfervinduet som en reaktion på den globale coronapandemi, ligesom de sørgede for, at kontrakter automatisk blev forlænget, så udløbsdatoerne fulgte de udskudte sæsoner.

– FIFA-bestyrelsen kan tilpasse reglerne i nødssituationer, det blev vist dengang. På grund af den ekstremt bekymrende situation mener vi, at spillere skal gives friheden til at kunne forlade landet. Vi ønsker klarhed om det hurtigst muligt, lyder det fra Louis Everard.

Russisk klub reagerer: Ekstremt oprørende

Ifølge Transfermarkt spiller der lige nu 132 udenlandske spillere i den russiske liga. Det er nærmest præcist en tredjedel af alle spillere i ligaen, der har et ikke-russisk pas.

Danske Oliver Abildgaard og Anders Dreyer er de eneste danskere i den russiske liga. De spiller begge i Rubin Kazan.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P