Premier League

Guardiola: Kun fem hold stiller sig ikke tilbage mod os

Manchester City-manager Pep Guardiola oplever flere og flere hold, der stiller sig tilbage på banen, når de møder de forsvarende engelske mestre. Faktisk er der kun fem hold i Premier League, der tør angribe, hvis man spørger Guardiola.

Pep Guardiola Manchester City Premier League boldbesidelse
Foto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix

Med 68,1 procent er Manchester City ganske klart det hold i Premier League, der har mest boldbesiddelse i sine kampe.

Liverpool følger på andenpladsen med 63 procent, og selvom Chelsea, Manchester United og West Ham følger på de tre næste pladser, så er der ikke nogen af de tre hold, der ikke stiller sig tilbage på banen, når de møder Manchester City.

Sådan ser Manchester City-manager Pep Guardiola i hvert fald på det.

– Jeg ved, at vi provokerer dem (til at stille sig tilbage, red.), men ja – ud over Liverpool, Brighton, Arsenal, Aston Villa og Leeds, så stiller resten sig bare tilbage, men jeg siger ikke, at der er noget galt i det, lyder det fra Pep Guardiola.

Udtalelsen fra Guardiola kommer ovenpå lørdagens 0-1-sejr over Everton, hvor de forsvarende mestre havde bolden i hele 67 procent af kampen, mens de holdt hjemmeholdet til bare to forsøg på mål, hvor de samtidig selv havde otte af slagsen.

Først efter 82 minutters spil kom forløsningen, da Phil Foden fandt vej til netmaskerne bag Everton-målmand Jordan Pickford, og for de lyseblå City-spillere handler det da også om at bevare tålmodigheden i sådanne situationer.

Foden blev helten for City kort før tid

– Alle managere kan spille, som de vil. En af løsningerne er at være tålmodig. Lad være med at indkassere mål og på det rette tidspunkt kan vi gøre det (score mål, red.). Sådan er vi nødt til at fortsætte, lyder det fra Guardiola.

Manchester City fører med 11 kampe tilbage af sæsonen Premier League med seks point ned til Liverpool, som dog har en kamp i hånden.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P