International Fodbold

Voldsomt populær dansk udlandsprof: Var nødt til at slå notifikationer fra

Det er en lidt anden kultur og popularitet, som den danske angriber Sebastian Grønning er kommet til, efter han i januar skiftede de trygge danske rammer i Viborg FF ud med en tilværelse i sydkoreanske Suwon Bluewings.

Sebastian Grønning Suwon Bluewings Korea
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Da Ian Rush i 1986 vendte tilbage til Liverpool efter et mislykket ophold i italienske Juventus, var manager Kenny Dalglish hurtig til at stjæle opmærksomheden fra sin walisiske angriber.

– Han sagde, at det var som at spille i et helt andet land, lød kommentaren, der efterfølgende fejlagtigt er blevet tilskrevet Rush selv.

Danske Sebastian Grønning har nu også prøvet, hvad det vil sige at være udlandsprofessionel, for han skiftede i januar til sydkoreanske Suwon Bluewings, og det er næppe helt forkert at sige, at kulturen i det asiatiske land er en helt del anderledes fra Danmark – og Italien for den sags skyld.

– Lige da jeg skiftede til klubben, var jeg nødt til at slå notifikationer fra på min telefon. De sydkoreanske fans var helt vilde. Jeg tror, jeg fik imellem 5-6.000 beskeder de første par dage, så det har været lidt vildt at opleve i forhold til den danske kultur, siger Grønning således til TV3 Sport.

Grønning kommer fra ophold i de danske klubber AaB, Hobro IK og senest Viborg FF, og selvom fanbasen i den nye koreanske klub er markant anderledes end hos de tre jyske klubber, så bliver han mestendels mødt med venlige beskeder.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Viborg FF sælger topscorer til sydkoreansk klub

– Det sjove er, at de gør alt for at prøve at få mig til at forstå det (deres beskeder, red.), for mange af dem har været inde at oversætte deres besked til dansk eller engelsk, og selvom de ikke altid er helt korrekte, så er de meget søde og sjove at få i indbakken, forklarer Grønning.

Sebastian Grønning fik debut for sin nye klub i lørdags, da han fik de sidste fem minutter i nederlaget på 1-0 til Incheon United i liga-premieren. Angrebskonkurrenten og klubbens nummer 9, Gun-hee Kim, fik dog allerede efter 12 minutter rødt kort, og dermed er der kortere til spilletid i de næste par kampe for Grønning.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P