Europæisk Fodbold

Norsk mandskab leverede sensationen mod Celtic – Mæhle-scoring i Atalanta avancement

Norske Bodø/Glimt er videre til 1/8-finalen i Europa League efter en samlet sejr over Celtic i 1/16-finalerne, mens Joakim Mæhle og Atalanta sikrede sig videre avancement i Europa League.

Norske Bodø/Glimt leverede en stor sensation i Europa League, da de besejrede Celtic og er klar til 1/8-finalerne.
Norske Bodø/Glimt er klar til 1/8-finalerne i Europa League. Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix.

FK Bodø/Glimt – Celtic

De forsvarende norske mestre, FK Bodø/Glimt, leverede i det første af to opgør imod Celtic i Europa Leagues 1/16-finaler en stor overraskelse, da de på Celtic Park i Skotland vandt med 1-3. Torsdag aften blev sensationen så fuldendt, da nordmændende hjemme på Aspmyra Stadion sikrede sig videre avancement i turneringen.

Allerede ni minutter inde i opgøret kunne jublen bryde ud i det norske, da Ola Solbakken, der er den tidligere F.C. København-træner Ståle Solbakkens søn, scorede til 1-0 for Bodø/Glimt.

Randers kunne ikke bestige stejlt bjerg trods flot Leicester-kamp

I anden halvleg blev sensationen en realitet, da Hugo Vetlesen i det 69. minut scorede til 2-0 for de forsvarende norske mestre.

Flere mål kom der ikke i opgøret og Bodø/Glimt besejrer dermed overraskende Celtic med samlet 5-1 og er klar til 1/8-finalen i Conference League.

Olympiakos – Atalanta

Det italienske Serie A-mandskab fik en smal 2-1 sejr hjemme i Bergamo over Olympiakos i det første af to opgør i Europa League-1/16-finalen. Atalanta, der havde danske Joakim Mæhle med fra start i Grækenland, skulle derfor bruge enten en sejr eller uafgjort for spille sid videre til 1/8-finalerne.

Det avancement skulle Mæhle få en stor andel i, da den danske landsholdsspiller efter 40 minutter åbnede målkontoen i opgøret med sin scoring til 0-1.

Efter skadesperiode – her er den nye og stærkere Pedri i FC Barcelona

I anden halvleg lukkede og slukkede Atalanta kampen, da ukrainske Ruslan Malinovsky blev dobbelt målscorer med to mål på tre minutter til henholdsvis 0-2 og 0-3.

Yderligere blev der ikke scoret i returopgøret, og Mæhle og resten af Atalanta-mandskabet er dermed klar til 1/8-finalen i Europa League med en samlet 1-5 sejr.