LaLiga

Efter skadesperiode – her er den nye og stærkere Pedri i FC Barcelona

FC Barcelonas store talent Pedri har med to scoringer og en assist siden comebacket i januar taget alle Barca-fans med storm. Men der ligger hårdt arbejde bag forvandlingen ovenpå sidste sæson, hvor han nærmest spillede uafbrudt i et år.

Pedri i kamp for FC Barcelona mod Valencia
Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Pablo Morano

FC Barcelona har førhen haft tekniske dygtige spillere, der har kæmpet lidt med at få fysikken til at matche niveauet i de bedste fodboldligaer.

Messi fik som bekendt hormoner for at vokse i sin tid på klubbens akademi La Masia. For klubbens midtbanespiller, Pedri, har der også været udfordringer med fysikken, og FC Barcelona har nu brugt den tidligere Las Palmas-spillers skadespause til at gøre ham mere klar til topprofessionel fodbold.

Pedri oplevede 2020/21 sæsonen at spille over 70 kampe i alt, og det var mere end kroppen havde rigtig godt af.

Pedri’s mange kampe i 2020/21 sæsonen:

  • La Liga: 37 (missede kun sæsonens sidste mod Eibar)
  • Copa del Rey: 6
  • Spansk Super Cup: 2
  • Champions League: 7
  • Spanien(EM, U21 og OL): 21

I efteråret 2021 blev Pedri så skadet og var ukampdygtig fra starten af oktober til den 12. januar i år. Han var ude i tre en halv måned med en skade, der blev forværret ved flere lejligheder. 

Skaden var sværere at komme over for Pedri, end han selv og FC Barcelona først havde regnet med, men efter comebacket i januar har han til gengæld vist større styrke.

Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Albert Gea

Under sin skade har den spanske landsholdsspiller trænet ekstra meget på at forbedre sig fysik, og uden at miste sin hurtighed har Pedri puttet 4 kilo ekstra på kroppen. Det er især overkroppen og arme/skuldre, Pedri har styrket.

Han har benyttet samme fysiske træner som Ferran Torres.

Også på banen har det givet bonus. I syv kampe efter at Pedri vendte tilbage på Xavi’s mandskab, har han scoret to mål og lavet en assist for FC Barcelona.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P