Den midtjyske ulv mindede om gammel bedstemor, da kloge AaB erobrede sejren

Superligaens førerhold fra FC Midtjylland tog hjemme imod AaB, der skulle forsøge at konsolidere sig i top fire med en pointhøst på Heden, og nordjyderne skulle vise sig at være klogest denne søndag.

Der var dømt topopgør på MCH Arena mellem FC Midtjylland og AaB
Der var dømt topopgør på MCH Arena mellem FC Midtjylland og AaB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AaB-træneren Oscar Hiljemark kunne sætte ny Superliga-rekord søndag, da han med sine 29 år og 237 dage blev den yngste træner i landets bedste række – og han kunne se et nordjysk hold, der var kommet for at levere den helt store overraskelse.

AaB startede nemlig markant bedst ud, men efter små ti minutter var kampbilledet vendt rundt til hjemmebaneholdets fordel.

FC Midtjylland kom mere frem på banen og fik efter 14 minutters spil tilspillet sig en kæmpe chance, da Joel Andersson, som ellers blev den store helt med sit enlige sejrsmål mod PAOK i Conference League torsdag, brændte en friløber ved at sparke lige ind i handsken på sin landsmand Jacob Rinne.

AaB bød sig også til i løbet af første halvleg, og efter 28 minutter gav det pote. Daniel Granli havde sneget sig med frem, og da ingen FCM-spillere havde lyst til at følge nordmanden, kunne han nemt sparke den ind i nettet til en AaB-føring med en følt inderside.

FCM sluttede første halvleg bedst af med en lang række af chancer, hvor blandt andet Junior Brumado brændte en åben skudmulighed, mens Juninho headede den på opstanderen – helt uden for Rinnes rækkevidde.

Hjemmeholdet reagerede prompte efter 49 minutter, da angriberen Victor Lind kom på banen i stedet for den defensive midtbanemand Charles.

OB’s nye australier: Jeg er hverken den stærkeste eller hurtigste, men jeg kan kæmpe!

Men det var atter AaB’erne, som skulle udbygge føringen til 2-0. Målet kom fra debutanten Kasper Høgh, som nordjyderne netop har hentet i Hobro IK, efter et hjørnespark.

De sortklædte værter forsøgte og forsøgte for at komme tilbage i opgøret, men tamme afslutninger og manglende kvalitet blev udslagsgørende for kampens endelige resultat. AaB vinder 2-0 og spiller sig op på en foreløbelig tredjeplads. Brøndby kan dog tilbagevinde placeringen, hvis de vinder i Farum, hvor FCN venter.