West Ham glippede top fire

Nyrige Newcastle har haft et godt tag på West Ham, som de har slået tre gange ud af de sidste forsøg. I dag mødtes de så på græstæppet i London, hvor Kurt Zouma var tilbage i startelleveren.

Newcastle er stille og roligt på vej til at sikre sig overlevelse i Premier League. I dag ventede en svær modstander i West Ham.
West Ham tog imod nyrige Newcastle i Premier Leagues tidligere lørdagskamp. Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix

Der var vigtige point på højkant i dagens første Premier League-kamp mellem West Ham og Newcastle.

Nyrige Newcastle har stille og roligt lagt afstand til nedrykningsstregen, mens West Ham med en sejr kunne konsolidere sig i top fire igen – på bekostning af Manchester United, der dog spiller i morgen mod Leeds.

Chok i Newcastle – Trippier har brækket en knogle i foden

West Ham kom bedst fra land og kom da også foran, da den rutinerede Craig Dawson bragte London-mandskabet i front efter 32 minutter. Assisten stod Aaron Cresswell for.

Efter hjemmeholdets føringsmål vågnede Newcastle op. Den nyrige klub satte sig på spillet og pressede på, og et minut inde i dommerens tillægstid af første halvleg, fik Newcastle udlignet til 1-1.

Målet blev scoret af Newcastles Joe Willock, der efter et dårligt forsøg på at cleare bolden fra West Ham lige præcis fik dirigeret bolden ind over stregen. Dommerens ur modtog efterfølgende en besked om, at bolden havde været over stregen, og udligningen var dermed en realitet.

Anden halvleg bød på en lige affære, hvor undertippede Newcastle endte med at stå noteret for flest chancer og mest spil på bolden. Ingen af de to mandskaber formåede dog at få puttet bolden i kassen, og dermed endte resultatet med en deler – 1-1.

Det uafgjorte resultat betyder, at West Ham fortsat indtager femtepladsen i Premier League. Her har man ét point op til Manchester United på fjerdepladsen, mens der er tre point ned til Arsenal som de nærmeste efterfølgere. West Ham har dog spillet fire kampe mere end Arsenal.

Usmageligt: West Ham-fans hylder udskældt Zouma med kattesang

For Newcastle betyder det ene point, at man forsat trækker væk fra nedrykningstregen. Newcastle har således nu fem point ned til Norwich på 18. pladsen.