Manchester City skrev CL-historie i solo-opvisning

Manchester City var åbenlyse favoritter til Champions League-opgøret imod Sporting, og de engelske mestre afmærkede sit territorie i turneringen ved at skrive historie efter 45 minutter.

Manchester City leverede en magtdemonstration i ottendedelsfinalen af Champions League imod Sporting
Bernardo Silva fejrer sin fuldtræffer, der bragte Manchester City foran med 0-2 efter 17 minutter. Foto: Pedro Nunes/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester City var storfavoritter til ottendedelsfinalen, da de gæstede lilleputterne fra Sporting i Champions League, i et opgør hvor de lyseblå skrev historie.

Det stjernespækkede City-mandskab viste sig at være overlegne tidligt i kampen, da Riyad Mahrez scorede til 0-1.

Ti minutter senere udbyggede Bernardo Silva føringen med en bragende halvflugter, der tog undersiden af overliggeren på sin vej ind i netmaskerne.

Flyvende Courtois reddede Real Madrid fra afklapsning

Phil Foden ville også lege med på måltavlen. En bold strøg hele vejen igennem Sporting-forsvaret, og så kunne englænderen uden problemer gøre det til 0-3. Bernardo Silva lukkede herefter første halvleg af med sin anden scoring i kampen til 0-4.

Dermed skrev Manchester City Champions League-historie, da et hold aldrig har ført med fire mål eller mere ved halvleg under en knockout-kamp.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Raheem Sterling lavede hattrick i weekenden imod Norwich, og den tekniske kant havde stadig varme støvler, da han scorede udenfor feltet til 0-5.

Udspillede Sporting formåede at forhindre Manchester City i at gøre ydmygelsen større. Dermed går City det andet opgør i møde med en overlegen føring.