Magisk Courtois-præstation reddede Real Madrid fra afklapsning

Paris Saint-Germain havde et kæmpe spilovertag i aftenens ottendedelsfinale, men en fantastisk præstation fra Thibaut Courtois reducerede nederlaget.

Thibaut Courtois var fuldstændig fantastisk og Real Madrid skal prise sig lykkelig for deres udgangspunkt inden returopgøret.
Neymar var hurtig til at trøste sin ho

Real Madrid havde en klar strategi til den første ottendedelsfinale, og man skulle tro, at José Mourinho stadig var at finde i klubben. Det meste af kampen befandt alle 11 Real Madrid-spillere sig tættere på eget mål end på midtercirklen. Det holdt dog ikke en sprudlende PSG-offensiv fra fadet – det krævede en målmandspræstation fra en anden verden.

Første chance kom efter 4 minutter, hvor Angel Di Maria fra tæt afstand sendte bolden mod månen i stedet for målet. Og godt ti minutter senere, var det næste superstjernes tur.

Kylian Mbappé modtog en fantastisk aflevering, og havde frit løb mod Courtois i målet, men hver eneste gang Paris Saint-Germain havde muligheden foran Real Madrid-målet, tydede det på, at Thibaut Courtois voksede til dobbelt størrelse – og Mbappé sparkede direkte ind i belgierens fodparade.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Med en veloverstået peptalk fra Pochettino i pausen forsøgte den franske superstjerne sig igen. Efter et glimrende PSG-opspil sparkede Mbappé hårdt mod det nederste hjørne – men igen var det uden nytte, da Courtois var flyvende i Real-målet. Det var to ud af tre offensive stjerner, men også den argentinske troldmand ville prøve lykken.

Daniel Carvajal lavede et dumt straffespark efter en time, og Lionel Messi var overbevist om, at han skulle være manden, der kunne åbne scoringen. Men som du nok allerede har regnet ud, så fandt Thibaut Courtois en fremragende redning frem og det stod stadig 0-0, men, men men… PSG har jo endnu en offensiv stjerne.

Manchester City skrev CL-historie i solo-opvisning

Neymar har ikke spillet siden 30. november, men tirsdag aften var han tilbage på bænken. Med et kvarter tilbage af kampen hev Pochettino sit sidste es ud af ærmet, og brasilianeren pressede på med det samme.

Et par minutter før tid fandt Neymar gennembruddet, og i et løb mod baglinjen forsøgte superstjernen at lobbe bolden over den belgiske keeper. Men med store lemmer og en intimiderende præstation fik Courtois presset Neymar til at sende bolden over mål.

Pessimistisk eller realistisk United-træner? – Top fire er det højeste vi kan opnå

Og som i alle gode eventyr havde dagens helt klaret tre udfordringer, men aftenens kamp fulgte ikke eventyrets opbygning, og han skulle testes endnu engang. Kylian Mbappé havde fået nok og tog sagen i egen hånd. Et minut før tid afdriblede den forrygende franskmand to spillere og sendte bolden mellem benene på Thibaut Courtois til 1-0, hvilket også blev kampens resultat.

En ærgerlig afslutning på en helt fantastisk præstation fra den belgiske landsholdsmålmand, der var den eneste grund til, at Real Madrid ikke tabte opgøret med 3-0, 4-0 eller 5-0.