Dansk Fodbold

Landsholdets storsponsor trækker sig før tid

Både det danske herrelandshold og kvindelandshold har de seneste to år spillet med et sponsorat fra Arbejdernes Landsbank på maven, men det ophører ved udgangen af marts, da banken har fået ophævet sin kontrakt med DBU.

Daniel Wass Arebjdenes Landsbank Landsholdet kviklånsloven DBU
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

De startede med et sponsorat af kvindernes landshold i 2017, og i 2019 kom også herrelandsholdet med.

Arbejdernes Landsbank har efterhånden længe været en af de synligste sponsorer, når man kigger på de danske fodboldlandshold, men det samarbejde stopper ved udgangen af marts – ni måneder før det egentlige kontraktudløb.

– Vi har haft et ønske om at stoppe vores sponsorat for fodboldlandsholdet før kontraktudløb til nytår. Det ønske har DBU nu imødekommet os med. Og vi siger tak for samarbejdet.  Derudover har jeg ingen kommentarer, siger Peter Froulund, branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, til Ekstra Bladet.

Arbejdenes Landsbank har mødt uventet stor modstand som sponsor af landsholdet, efter den såkaldte kviklånslov blev indført. Loven har betydet, at en låneudbyder ikke må kunne ses i sammenhæng med en spiludbudbyder, og da Danske Spil længe har været sponsor for landsholdet, har det skabt problemer.

Den problemstilling blev dog løst politisk i januar 2021, men hverken DBU eller Arbejdernes Landsbank har ønsket at fortælle, hvorfor parterne alligevel er blevet enige om at ophæve samarbejdet.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Hjulmand: Eriksen vil øge vores chancer ved VM

Arbejdenes Landsbank har tidligere forholdt sig kritisk til det faktum, at VM i november og december skal afholdes i Qatar, og i foråret blev banken enig med DBU om, at deres sponsorat ikke skulle være at finde på spillertrøjerne under slutrunden.

Ekstra Bladet mener desuden at vide, at byggemarkedskæden Stark står klar i kulissen til at overtage sponsoratet af landsholdet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P