Europæisk Fodbold

Dansk indkastkonge har fremtiden på plads

Efter flere år i AC Horsens med adskillige lejeophold valgte Mikkel Qvist i enighed med klubben at annullere den kontrakt, som ellers løb yderligere en halv sæson. Nu har forsvarsspilleren, der gjorde sig landskendt med lange indkast, fået fremtiden på plads.

Mikkel Qvist Breidablik
Foto: campo.dk

Det er noget helt nyt, og så alligevel ikke.

Mikkel Qvist har siden 26. januar været klubløs, efter han og AC Horsens blev enige om at ophæve kontrakten. Nu fortsætter den 203 centimeter høje forsvarsspiller karrieren på Island, hvor han har skrevet kontrakt med sidste sæsons sølvvindere fra Breidablik.

– Lige pt er jeg i Portugal med Breidablik – et islandsk hold, som jeg lige har skrevet under med for den kommende sæson deroppe, så jeg er hernede for at lære et nyt hold at kende. Det er ikke helt uvante omgivelser, for jeg kender det lidt deroppe på Island, så lige nu er jeg bare hernede at spille noget fodbold og nyde det, siger Mikkel Qvist til campo.dk.

Det var i en pokalkamp i 2016 mellem IF Lyseng og AC Horsens, at Mikkel Qvist gjorde sig så godt bemærket, at de gulblusede skrev kontrakt med ham den efterfølgende sæson.

I februar 2020 blev han for første gang udlejet til islandske KA Akureyri, men det halve års udlån blev siden forlænget med yderligere et halvt år. I januar sidste år gik turen så på udlån til HB Køge, inden den seneste halvsæson igen blev brugt hos KA Akureyri. Dermed er han ikke helt ny i islandsk fodbold, hvor han i første omgang har skrevet under på en forholdsvis kort kontrakt.

– Det er et år. Min kæreste og jeg har lige fået en datter, og min kæreste har barsel resten af året, så for at give hende friheden, hvis hun gerne vil vende hjem til Danmark og de trygge rammer, så har vi muligheden for det, lyder det fra Qvist, der dog ikke vil afvise at blive hos klubben, der er en af syv klubber fra Reykjavik.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
FC Midtjylland snublede fælt og smed 3-0 føring mod islændinge

– Hvis det bliver en god sæson, og Breidablik er interesserede i at forlænge, eller der kommer noget tredje, så tager vi det til den tid, men lige nu er det et år på Island.

Mikkel Qvist blev i fodboldmæssig forstand landskendt for sine ekstremt lange indkast i sin tid i AC Horsens.

Søndag så han hele Breidabliks kamp mod FC Midtjylland fra bænken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P