LaLiga

Adama Traoré dengang og nu – se den vilde udvikling

Der er sket en hel del med Adama Traoré, siden han i 2013 fik debut for det FC Barcelona-mandskab, som han nu igen skal til at repræsentere. Se Traorés karriere i billeder og gense hans debut fra 2013 her.

Adama Traoré FC Barcelona medical
Foto: FC Barcelona

Erfaring, mål, landskampe, hår og MUSKLER!

Der er blevet lagt på på samtlige parametre, siden Adama Traoré i 2013 fik sin debut på det hold, som han nu igen repræsenterer.

Traoré er nemlig født i Barcelona-forstaden, eller bydelen om man vil, L’Hospitalet de Llobregat, og allerede som otteårig blev Traoré indlemmet på det verdensberømte La Masia akademi, hvor han fik sin fodboldmæssige opdragelse.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Nyslået Barca-spiller om comeback: Et stort øjeblik

Ni år senere varmede en 17-årig Traoré op på sidelinjen på Camp Nou, og med godt ti minutter tilbage af kampen mod Granada kaldte den daværende træner, Tata Martino, ham til sig og gav ham instrukser. Med syv minutter tilbage af kampen trissede Neymar ud, og ind kom i hans sted den uprøvede og ganske ukendte Adama Traoré.

FC Barcelona har selv lagt en video på sociale medier, hvor man kan se den spinkle og tydeligt nervøse Traoré få sin debut for klubben. Meget er sket siden den november-dag i 2013.

Visse ting er dog også forblevet, som de var dengang i 2013. På de relativt sparsomme boldberøringer, Adama Traoré får i sin debut-kamp mod Granada, er det tydeligt at se, at han allerede dengang var en udfordrende og hurtig spiller.

Adama Traorés karriere i billeder:

FC Barcelona

(2004-2015 – 4 kampe/ 1 mål / 0 assist)

Efter at have startet med at spille fodbold i den lokale klub i l’Hospitalet de Llobregat, var talentet hos Adama Traoré så stort, at han allerede som otteårig blev indlemmet på FC Barcelonas La Masia-akademi. Adama Traoré spillede på både FC Barcelonas ungdomshold og B-hold, men han debuterede for FC Barcelonas A-hold i november 2013, da han blev skiftet i i stedet for Neymar i LaLiga-kampen mod Granada. Han fik desuden en enkelt kamp mod Ajax i Champions League samt to kampe i Copa del Rey mod henholdsvis Huesca og Elche, og han scorede sågar i 8-1-sejren over Huesca. Adama Traoré FC Barcelona Neymar debut Efter langt om længe at have fået sin debut for ‘Blaugrana’ lykkedes han ikke med at skabe sit endelige gennembrud, og i sommeren 2015 var FC Barcelona klar til at sælge spilleren, som ellers havde skabt skyhøje forventninger igennem ungdomsårene.

Aston Villa

(2015-2016 – 10 millioner euro – 12 kampe/ 1 mål / 2 assist)

I første omgang blev Liverpool nævnt som kommende arbejdsgiver for Traoré, men det blev en anden engelsk klub, der løb med hans underskrift. Traoré skrev nemlig i stedet kontrakt med traditionsklubben Aston Villa. Han blev noteret for en assist i sin første kamp, men han kunne ikke redde Aston Villa fra at slutte sæsonen som nummer 20, og dermed blev det til en nedrykning fra Premier League til The Championship.

Middlesbrough

(2016-2018 – 8,25 millioner euro – 71 kampe/ 5 mål/ 13 assist)

Adama Traoré MiddlesbroughTraoré fik en enkelt kamp for Aston Villa i The Championship, inden han skrev kontrakt med nyoprykkede Middlesbrough, og dermed forblev han i Premier League. Igen måtte Traoré indkassere en nedrykning til The Championship, selvom Adama Traoré Middlesbroughmusklerne på det tidpunkt allerede var ved at minde om det, man ser i dag. I modsætning til sæsonen forinden, fulgte Traoré Middlesbrough ned i The Championship, hvor han blev holdkammerat med sin nuværende holdkammerat i FC Barcelona, danske Martin Braithwaite. Hos Middlesbrough sluttede Traoré med at tabe oprykningssemifinalen til sin tidligere klub fra Aston Villa.

Wolverhampton

(2018-2022 – 20 millioner euro – 154 kampe/ 11 mål/ 18 assist)

I august 2018 blev den 176 centimeter høje kantspiller med rødder i afrikanske Mali så præsenteret som ny mand hos nyoprykkede Wolverhampton, der i portugisiske Nuno Espirito Santo havde en manager med forkærlighed for spillere fra Den Iberiske Halvø. I sin første sæson hos Wolves blev det til 29 Premier League-optrædener med et enkelt mål til følge, men Wolves var sæsonens helt store overraskelse, da de formåede at slutte som nummer syv. I de to efterfølgende sæsoner gik både optrædener og mål op til henholdsvis 37 kampe og fire mål i 19/20 og 37 kampe og to mål i 20/21, mens Wolves holdt fast i syvendepladsen i den første sæson, men i sidste sæson måtte se sig henvist til 13. pladsen. Hele vejen igennem har Traoré dog sørget for at lægge på i muskelmasse og samtidig sørge for, at hans hår aldrig forblev det samme i mere end højst et par kampe ad gangen.

FC Barcelona

(2022 – ?)

Den 29. januar 2022 blev det så officielt, at Adama Traore vender tilbage til Spanien, Catalonien og FC Barcelona, hvor han måske kan se frem til debut den 6. februar, når FC Barcelona tager imod de forsvarende spanske mestre fra Atletico Madrid. FC Barcelona har i første omgang lejet Adama Traoré i Wolverhampton, men spanierne har sikret sig en købsoption, som de kan indfri efter indeværende sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P