Egypten og Nigeria sikkert videre i AFCON

Mens Nigeria allerede havde kvalificeret sig før sidste gruppekamp, skulle Egypten have mindst uafgjort mod Sudan for med sikkerhed at gå videre.

Egypten Sudan Nigeria AFCON African Cup of Nations

Det har langt fra været overbevisende, men Egypten klarede sig onsdag videre fra den indledende gruppe ved African Cup of Nations.

Egypten tabte sin første kamp mod Nigeria med 1-0, mens kamp nummer to blev vundet over Guinea Bissau med samme cifre. Derfor var Mohamed Salah og resten af det egyptiske hold tvunget til som minimum at få et enkelt point mod Sudan.

De syvdobbelte vindere af turneringen kom foran 1-0 efter 35 minutters spil, da Mohamed Abdelmonem headede et hjørnespark fra Abdallah Said i kassen, og ligesom i de foregående to kampe, var et enkelt mål nok til at sikre sejren.

I gruppens anden kamp havde Nigeria allerede sikret sig gruppens førsteplads, men ikke desto mindre skulle kampen mod Guinea Bissau spilles.

Guinea Bissau havde stadig muligheden for at gå videre, men det kom de aldrig for alvor i nærheden af. På to mål i anden halvleg af henholdsvis Umar Sadiq og Watford-spilleren William Troost-Ekong sikrede Nigeria sig sin tredje sejr ud af lige så mange mulige.