Corona-ramte Barca kæmpede sig til vigtig sejr mod Mallorca

Et corona- og skadesramt FC Barcelona-mandskab fik søndag aften en snæver, men vigtig sejr over Mallorca på udebane.

FC Barcelona var hårdt ramt af corona og skader, da de søndag aften besejrede Mallorca på udebane i LaLiga.
FC Barcelona måtte undvære 18 spillere til kampen imod Mallorca søndag aften. Foto: Jaime Reina/AFP/Ritzau Scanpix.

En halv time inde i opgøret var Luuk de Jong tæt på at gøre det til 0-1 af to omgange for Barca, da han først prikkede en afslutning på stolpen og efterfølgende saksesparkede bolden på overlæggeren.

Tredje gang var lykkens gang, da Luuk de Jong i det 44. minut kunne heade bolden i mål til 0-1.

Anden halvleg var en tam affære, hvor ingen af de to mandskaber skabte de store chancer.

Få minutter før tid blev Marc Andre ter Stegen den helt store helt for Barca, da han leverede en verdensklasse redning, der sikrede catalanerne alle tre point

Kampens spiller: Marc Andre ter Stegen, FC Barcelona

Søndag aften skulle et corona-ramt FC Barcelona-hold en tur til ferieøen Mallorca for at spille deres første kamp i LaLiga efter den korte juleferie. Her måtte cheftræner Xavi Hernández se bort fra hele 18 spillere grundet skader og positive Covid-19 test.

Selvom oddsene var imod catalanerne fra starten af, så var der vigtige point på spil for storklubben, da rivalerne til Champions League-pladserne i LaLiga, Rayo Vallecano og Real Betis, tidligere på dagen havde smidt point.

Barcelona kom bedst fra start, hvor de hurtigt satte sig på spillet i første halvleg, dog uden at skabe de helt store chancer i kampens indledning.

Hvis man fra kampens start var i tvivl om, hvor hårdt ramt catalanerne var på holdkortet, så skulle man kun vente til det 8. minut for at få svaret. Et frispark blev tildelt til Barca fra knap 28 meters afstand, hvor ingen ringere end Gerard Piqué trådte frem for at tage sparket. Til ingens store overraskelse blev det ikke et forsøg til historiebøgerne.

Knap en halv time inde i kampen skulle der endelig komme nogle gode muligheder. Den udskældte Barca-angriber Luuk de Jong kom i fokus, da han først prikkede en afslutning på stolpen. I det efterfølgende angreb, var han endnu engang på spil, da han på et fremragende saksesparksforsøg hamrede bolden på overlæggeren.

Kort før pausen kom forløsningen endelig for både Barcelona og Luuk de Jong, da et indlæg fra Óscar Mingueza fandt den store hollænder på bagerste stolpe, hvor hverken stolpe eller overlægger denne gang kom i vejen.

Anden halvleg blev modsat første en noget mere rodet affære, hvor det var tydeligt at se, hvor vigtige de tre point var for Xavis mandskab, hvis man vil hale ind på Real Betis og Rayo Vallecano i tabellen.

Samtidig var det et meget uskarpt Mallorca-mandskab, der efter 87 minutters spil kun havde formået at udfordre Marc Andre ter Stegen i Barca-målet sølle to gange.

Kort før tid leverede ter Stegen en gigant redning, da han leverede en parade fra en anden verden på en afslutning fra kort hold, hvilket resulterede i en vild jubelscene fra både Barca-målmanden og hans medspillere.

Både Xavi og Barca-spillerne kunne derfor ved slutfløjt ånde lettet op og juble over, at de udover at have overvundet et corona-kaos også havde sikret sig tre vigtige point i kampen om de vigtige Champions League-pladser i LaLiga.