Se højdepunkterne: Fantom-Schmeichel og Leicester ryddede bordet imod Liverpool

En fremragende præstation fra Kasper Schmeichel i første halvleg, og et mål fra en uventet kant i anden, sikrede Leicester City sejren over Liverpool.

Leicester City vandt over Liverpool i Premier League tirsdag aften på King Power Stadium.
Kasper Schmeichel forhindrer Mohamed Salah's mål nummer 150 for Liverpool med en straffesparksredning. Foto: Rebecca Naden/Reuters/Ritzau Scanpix

Wilfred Ndidi gjorde det svært for Leicester, da han nedlagde Mohammed Salah i feltet efter et kvarter.

Salah kunne selv afgøre på straffespark, men Kasper Schmeichel overtog hovedrollen med en parering, hvorefter Salah headede på overliggeren.

Indskiftede Ademola Lookman behøvede blot to minutter på banen, før han overraskende sendte Leicester på sejrskurs med en præcis afslutning i det korte målhjørne.

Liverpool pressede på til det sidste, men Schmeichel og co. holdte buret rent til slutfløjt og vandt 1-0.

Kampens spiller: Kasper Schmeichel, Leicester City.

Efter en ubesejret stime på 10 kampe var Liverpool storfavoritter, da Leicester City lagde græs til Premier League-opgøret tirsdag aften.

Med seneste 6-3 nederlag til Manchester City i bagagen, havde Kasper Schmeichel og Leicester brug for en reformeret defensiv indsats, hvis de skulle holde Liverpool fra en lignende buffet.

Liverpool lagde fra kampens start et tungt pres på hjemmeholdet, og efter små 15 minutters spil foretog Wilfred Ndidi sig et benspænd på Mohammed Salah i eget felt, hvorefter egypteren selv kunne bringe udeholdet i front fra 11-meter-pletten.

Schmeichel afværgerede et sjældent uskarpt spark fra Salah, der fik muligheden med hovedet på returbolden, men topscoreren formåede på mirakuløs vis at heade kuglen på overlæggeren.

Schmeichel fortsatte takterne, da han, på kanten af det lille felt, stormede ud i Diogo Jota, der ikke kunne passere den danske målmand.

I anden halvleg genoptog Liverpool dominansen, men en mavepuster lå og lurede om hjørnet i form af indskifteren, Ademola Lookman.

To minutter efter første berøring på græstæppet, agerede den 24-årige englænder både kreatør og bøddel, da han, efter et par fine driblinger, igangsatte en omstilling på egen banehalvdelen, som han til sidst bankede i kassen til 1-0.

Liverpool skruede tempoet op de sidste 10 minutter, hvor de rødklædte havde mulighederne for en udligning, men Schmeichel og holdkammeraterne havde i sinde at lukke kampen med tre point.

Leicester vinder 1-0 og kravler to placeringer op på 9. pladsen i Premier League, mens Liverpool nu har seks point op til ligaens førsteplads, Manchester City.