Kanariefuglene fik kappet vingerne af Arsenals unge kanoner

Arsenal konsoliderede med en overbevisende sejr fjerdepladsen i Premier League, da de i søndagens Boxing Day-kamp mod Norwich, der for alvor er rosinen i pølseenden i bunden af rækken, vandt stort.

Efter blot seks minutter sendte Bukayo Saka bolden i nettet, efter en kynisk omstilling fra udeholdet. 1-0 til ‘The Gunners’.

Derefter var der flere værtshuslignende slagsmål i opgøret, der resulterede i advarsler til begge mandskaber.

Alt imens Norwich ikke havde meget at skyde med, så udbyggede gæsterne føringen ved Kieran Tierney. 2-0.

Kampbilledet var uændret i anden halvleg, hvor Arsenal fik annuleret en scoring efter offside, mens Norwich fik sendt et par enkelte afslutninger afsted.

Herefter tog Arsenal igen over, da Saka curlede den ind til 3-0 efter 67 minutters spil.

Alt imens kampen definitivt blev lukket efter en straffesparksscoring fra Alexandre Lacazette kort før lukketid og endnu et mål fra Emile Smith Rowe, der blev matchens sidste. 5-0 til Arsenal.

Kampens spiller: Bukayo Saka, Arsenal.

Formstærke Arsenal var taget et smut forbi Carrow Road for at møde bundproppen fra Norwich, og kampen var næsten nyfødt, da Saka sendte bolden i nettet til 1-0.

Målet blev scoret efter en flot Arsenal-omstilling, hvor flere hurtige kombinationer skabte rum til, at den unge englænder kunne banke læderet ind i nettet, efter at bolden havde gået mellem benene på hele to Norwich-forsvarere. Assisten kom fra norsk fod, nemlig Martin Ødegaard.

10 minutter før pausen begyndte kampen at udvikle sig til en form for værtshus, hvor flere spillere modtog gule kort for skub og tacklinger.

Det fik dog ikke ændret dominansbilledet i kampen, som tilhørte gæsterne fra London. Og kort før pausen udbyggede de så fortjent føringen til 2-0, da Tierney sparkede bolden fladt og hårdt ind ved fjerneste stolpe i målet.

Arsenal fortsatte ufortrødent med at ligge pres i anden halvleg, hvor de var klart bedst. Efter en lille time kom Norwich dog endelig med lidt krudt, da Billy Gilmore udfordrede Aaron Ramsdale på et langskud, som englænderen dog havde styr på.

Efter 66 minutter var Saka så på spil på kanten af feltet igen, hvor han fik alt for god tid til at lægge bolden til rette for venstre flødefoden, der elegant smækkede Arsenal på 3-0.

Den midlertidige anfører, Alexandre Lacazette, fik tilkæmpet sig et straffespark i de døende minutter, som han selv eksekverede sikkert til 4-0, mens indskiftede Emile Smith Rowe sparkede den ind til 5-0 i overtiden, der blev kampens sidste mål.

‘The Gunners’ fortsætter den opadgående formkurve og beholder fjerdepladsen, medens Norwich forbliver nummer chok i den bedste engelske række.