Premier League

Henderson om Boxing Day: Man nyder det ikke som spiller

Boxing Day er for mange fodboldfans i både Danmark og England et af årets fodboldmæssige højdepunkter, men dagen efter dagen derpå er ikke nogen stor fornøjelse for spillerne selv.

Jordan Henderson Liverpool Boxing Day
Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Mange julefrokoster kører med et tændt fjernsyn i baggrunden, når svigerfamilien har budt indenfor den 26. december.

Boxing Day har navnet til trods ikke noget at gøre med boksning, men i Commonwelathlandene har den anden eller tredje dag efter juleaften længe været en officiel fridag, og udtrykket kommer fra ordet ’Christmas Box’, som var en erkendelighed til postbude, stikirenddrenge og tjenestefolk.

Læs også: Jürgen Klopp: Ville ønske jeg var kommet til Liverpool tidligere

I moderne tid ligger Boxing Day altid den 26. december, og mens den for mange englændere handler om shopping og bytning af julegaver, betyder den for lige så mange, at der er fodbold enten på stadion eller i tv. Voldsomt betydningsfuld er dagen nu ikke for Liverpool-anfører Jordan Henderson.

– Ikke rigtigt. Alle de her kampe bliver nærmest til én kamp, fordi de ligger så tæt. Det handler om at fokusere på den næste kamp og udfordring. Man har ikke rigtigt nogen jul, for der er man på hotel, så man nyder det ikke rigtigt, man tænker og fokuserer bare på kampen og forbereder sig så godt som muligt, lyder det fra Henderson.

– Boxing Day er en dejlig dag for fansene, hvor de kan tage som familie til kampe og støtte deres hold, så det er helt sikkert en speciel dag for mange familier og folk, men for os som spillere er det hverdag og endnu en kamp, siger Liverpool-anføreren.

Liverpool skulle på Boxing Day have spillet en af de tidlige kampe på dagen, men på grund af covid-19-udbrud hos modstanderne fra Leeds, er kampen blevet udskudt.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P