Europæisk Fodbold

Vanvidskamp sendte Wichmann i Eliteserien: Burde ikke kunne lade sig gøre

Norske Jerv med anfører Mathias Wichmann i spidsen spillede sig onsdag op i den bedste norske række, da de i en nærmest ubeskriveligt dramatisk kamp mod Brann sikrede sig klubben fra Grimstad sin første oprykningen til Eliteserien nogensinde.

Mathias Wichmann vanvidskamp Jerv Brann oprykningskamp Eliteserien
Mathias Wichmann scorede på Jervs andet spark i straffesparkskonkurrencen. Foto: Heiko Junge/NTB/Ritzau Scanpix

At kalde oprykningskampen mellem Brann og Jerv for en vanvidskamp er nærmest en underdrivelse.

To brændte straffespark, et rødt kort, fem mål i de sidste otte minutter af den forlængede spilletid  samt 18 forsøg i straffesparkskonkurrencen vidner om en kamp, der ville have trukket overskrifter verden over, hvis scenen havde været bare en anelse større.

Du kan se højdepunkter fra den tågede kamp nederst i artiklen.

Midt i det hele stod Jervs aalborgensiske anfører Mathias Wichmann, og også han beretter om en ganske speciel kamp.

Læs også: Danskerklubber bytter plads i norske rækker efter dramatisk finale

– Det er den vildeste kamp, jeg har været med til. Det var nervepirrende udenfor banen, men det var det altså også på banen. Vi må nok erkende, at vi løb mest efter bolden, for Brann var egentlig bedre end os, og i ordinær spilletid var det ren overlevelse, hvor vi stort set bare forsvarede os, så det var lidt af en rutsjebanetur, siger Mathias Wichmann til campo.dk.

Efter to brændte Brann-straffespark og 1-1 i ordinær spilletid gik de to hold ud til den forlængede spilletid med vidt forskellige følelser. Der skulle dog kun gå to minutter, før favoritværdigheden var vendt på hovedet, for et rødt kort til Brann og et medfølgende straffespark til Jerv, gav igen en føring til de undertippede fra Grimstad.

Føringen blev med otte minutter tilbage af kampen øget til 1-3, men fire minutter senere stod der på uforklarlig vis 3-3. Med tre minutter tilbage kom Jerv igen foran, da Wichmann assisterede det, som nigerianske Shuaibu Ibrahim formentlig har troet var kampens sidste scoring, men i tillægstiden fik Brann atter udlignet og sendte kampen i straffesparkskonkurrence.

– Der var jeg helt tom for ord, jeg havde en helt tom følelse, det var slet ikke til at tro. Det var den mærkeligste følelse. Vi har ikke så bred en trup, så vi havde ikke lige kunnet skifte en 6-7 spillere, så de fleste af os havde spillet 120 minutter, forklarer Wichmann, der på det tidspunkt var begyndt at døje med krampe.

I søndags havde Jerv ligeledes spillet 120 minutter og en straffesparkskonkurrence, da de overkom KFUM Oslo på vejen til oprykningsfinalen, og ligesom i søndagens kamp, steppede den danske anfører op som anden sparker for sit hold.

Mathias Wichmann fik i kampen mod KFUM Osla krampe. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/Ritzau Scanpix

– Heldigvis havde jeg noget træning fra KFUM-kampen, for der havde jeg også krampe. Jeg er rimelig selvsikker på mig selv, når det kommer til straffespark, der stoler jeg på mig selv. Jeg var mere nervøs for mine holdkammerater, der ikke har stået i den situation før. Jeg kunne godt mærke på dem, at de var nervøse. Der var nogle af dem der rystede, og det var ikke på grund af kulden, forklarer Wichmann.

Både Mathias Wichmann og Jervs anden dansker, Daniel Arrocha, scorede på forsøgene fra 11-meterpletten, og blandt andet derfor skulle kampen helt hen til det niende spark for at finde sin endelige afgørelse. Norske Robert Taylor brændte for Brann, mens førnævnte Shuaibu Ibrahim sendte Jerv i Eliteserien.

– Den var fantastisk, men man gik lidt og grinte, for der var ikke rigtigt nogen, der troede på det, og det er da stadig ikke helt gået op for mig, at vi faktisk skal spille i Eliteserien næste år. De fleste svæver på en lyserød sky, forklarer Wichmann.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Da jeg kom til klubben sagde jeg, at jeg ikke ville smutte, før vi havde fået Jerv i Eliteserien, men jeg må indrømme, at jeg i de sidste par sæsoner er begyndt at tvivle lidt på om det kunne lade sig gøre, men det er fantastisk, det burde ikke kunne lade sig gøre i sådan en klub her, lyder det fra den 30-årige midtbanespiller.

Den tidligere AaB- og Viborg FF-spiller har været i Jerv siden juli 2017, hvor han nu har spillet 131 kampe med 11 mål til følge, og lige nu har han ikke overraskende ingen planer om at flytte fra Norge.

– Jeg elsker det, det har været en fantastisk tid. Da jeg kom hertil, vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle forvente, men jeg fandt en klub og en træner, som viste mig tillid fra dag ét, og det gav mig glæden ved at spille fodbold tilbage, og den havde jeg nok mistet i min sidste tid i Viborg.

Læs også: Danmark har fået en vanskelig lodtrækning i Nations League

– Jeg skylder også min træner og klubben en stor tak, for det har været fantastisk, og jeg må indrømme, at jeg ikke havde turdet drømme om den rejse, vi har været på. For lige nøjagtigt et år siden spillede vi for at undgå den modsatte kamp om at undgå nedrykning, og der reddede vi os i sidste sekund, lyder det fra Wichmann, der kun ærgrer sig over én ting.

– Der er så mange restriktioner, så vi kunne ikke helt fejre det, som vi syntes, at vi havde fortjent.

Mathias Wichmann har kontrakt med norske Jerv i yderligere en sæson, som altså bliver en sæson i den bedste norske række.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P