Europæisk Fodbold

Suveræne Maxsø topper Europa League-statistik

Brøndby var havnet i en vanskelig gruppe i Europa League, og det lykkedes da heller ikke mestrene at spille sig videre. Det betyder dog ikke, at alt var skidt, for særligt holdets anfører har vist sig mere end almindelig flot frem rent statistisk.

Andreas Maxsø Brøndby IF Europa League statistik
Andreas Maxsø i aktion mod Sparta Prag. Foto: Martin Divisek/EPA/Ritzau Scanpix

Når man er oppe mod spillere som Jonny Evans, Jonathan Tah, Craig Dawson og Francesco Acerbi, så er det ikke helt dumt at slutte øverst.

Det er nemlig præcis den placering, som Brøndby IF’s anfører Andreas Maxsø har opnået i en af de mange statistikker, som UEFA har offentliggjort fra Europa League gruppespillet.

Den 27-årige forsvarsspiller topper nemlig listen over spillere med flest bolderobringer – endda forholdsvis suverænt.

Læs også: Bror til Premier League-spiller anholdt på Brøndby Stadion

Maxsø har ikke mindre end 54 bolderobringer i de seks Europa League-kampe, hvor han spillede fuld tid i dem alle, og det er hele otte mere end nummer to på listen – Sparta Prags David Pavelka.

Også FC Midtjyllands Erik Sviatchenko ligger forholdsvis højt på listen med 38 bolderobringer. Det rækker nemlig til en ottendeplads for viborgenseren.

Også Brøndby-målmanden Mads Hermansen indtager en flot position på listen over flest målmandsredninger. Her er den 21-årige målmand nemlig strøget ind på en delt tredjeplads med 20 redninger – i øvrigt lige så mange som den tidligere Brøndby-målmand Lukas Hradecky. Den liste toppes af Ferencváros’ Dénes Dibusz med 24 redninger, mens Celtics Joe Hart er én redning efter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P