Lindegaard-løse Helsingborg vender tilbage til Allsvenskan

Tirsdag aften skulle Helsingborg IF møde Halmstad BK på udebane i en altafgørende kamp om, hvem af de to svenske klubber, der i næste sæson skulle spille i Allsvenskan.

Helsingborg IF er tilbage i Allsvenskan efter en sejr over Halmstad BK på 1-3.
Helsingborg er tilbage i Allsvenskan efter en enkelt sæson i den anden bedste række i Sverige. Foto: Linda Carlsson/hif.se.

På udebane skulle Helsingborg IF, der har danske Anders Lindegaard i truppen, møde Halmstad BK i det afgørende og sidste opgør mellem de to svenske klubber i kampen om, hvem der skulle spille den højeste svenske række, Allsvenskan, fra næste sæson.

Desværre for den tidligere Manchester United-målmand var han ikke en del af kampen, da han sad ude med en skade.

Det første opgør mellem de to klubber fra endt med en 0-1 sejr til Halmstad på udebane, hvilket betød, at hvis Helsingborgs drømme om at spille Allsvenskan i den kommende sæson skulle gå i opfyldelse, så krævede det en tomålssejr.

Den drøm skulle blive til virkelighed. Helsingborg fik en drømmestart på udebane, da den svenske klub kunne bringe sig foran med 0-1 efter 32 minutter. Jublen varede dog kort, da Halmstad allerede syv minutter efter udlignede.

Det lignede længe, at Helsingborg ikke havde det der skulle til, men ti minutter før tid fik det Lindegaard-løse mandskab ændrede på det. Først bragte de sig foran 1-2 i det 84. minut inden de i det 90. minut kunne lade jublen bryde løs, da de scorede det forløsende mål til 1-3.

Sejren betyder dermed, at Anders Lindegaard og Helsingborg IF i næste sæson skal spille i Allsvenskan.