Europæisk Fodbold

FCM-chef om lodtrækning: Dem skal vi bestemt kunne måle os med

FC Midtjylland har via en tredjeplads i sin Europa League-gruppe taget skridtet ned i Conference League, hvor de mandag blev trukket som modstander for græske PAOK. Grækerne var i pulje med F.C. København i gruppespillet, og det er da også et hold, som midtjyderne burde kunne måle sig med.

FC Midtjylland burde kunne måle sig med græske PAOK i Conference League
Erik Sviatchenko, Juninho og resten af FC Midtjyllands spillere skal op mod græske PAOK i Conference League. Foto: Alex Nicodim/Ritzau Scanpix

De både tabte 2-1 og vandt 2-1 over F.C. København i Conference League gruppespillet, og nu står græske PAOK igen overfor dansk modstand.

Denne gang er der ikke punktummer efter bogstaverne F og C, og ’København’ er skiftet ud med ’Midtjylland’. Klubben fra Thessaloniki skal nemlig op mod de danske sølvvindere fra Herning-Ikast, og det burde være et opgør, hvor danskerne har gode muligheder.

– Det er en spændende lodtrækning mod et hold, der ligger nummer 74 på UEFA’s koefficientliste. Det er lige under de hold, vi var i pulje med i Europa League-gruppespillet, som vi spillede lige op mod her i efteråret, så det er en modstander, vi bestemt skal kunne måle os med, siger sportschef Svend Graversen.

Læs også: Conference League-lodtrækning: Dansk klub møder Schmeichel og Leicester

FC Midtjylland åbner forårssæsonen med opgøret mod grækerne hjemme på MCH Arena i Herning den 17. februar, inden de tre dage senere tager imod AaB i første Superligakamp efter nytår.

– Det bliver en svær, men også spændende europæisk opgave, og det ser vi frem til. Det er en god mulighed for at komme godt i gang med et utroligt spændende forår. Vi starter på hjemmebane, så det handler i første omgang om at sikre os et godt udgangspunkt, så vi kan gå videre, pointerer Graversen.

Mens FC Midtjyllands spillere allerede er gået på jule- og vinterferie, som de først returnerer fra seks dage inde i det nye år, så er det en luksus, som ikke er det græske mandskab forundt.

PAOK har nemlig yderligere to ligakamp samt en pokalkamp i december, mens der i januar og februar venter otte ligakampe, inden FC Midtjylland byder indenfor til europæisk fodbold i Herning.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Vores opstart kommer selvfølgelig til at bære præg af, at vi skal være helt klar til den 17. februar. Det er en vigtig opgave for hele klubben, og vi får brug for støtte fra alle fansene til at komme videre, lyder det fra sportschefen.

– Vi går efter at komme så langt som muligt i Conference League. Vi skal selvfølgelig tage en kamp ad gangen, og nu er PAOK den modstander, vi retter fokus mod. Vi kommer til at gøre alt for at være bedst muligt forberedte, afslutter Svend Graversen.

Læs også: Rasmus Ankersen stopper i FC Midtjylland og Brentford

FC Midtjylland og PAOK har aldrig tidligere mødt hinanden, og FC Midtjylland har kun én gang tidligere mødt græsk modstand, da de røg ud af Europa League-kvalifikationen til Panathinaikos i 2014.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P