Arsenal snupper overbevisende sejr

Arsenal fik tre tiltrængte point i kampen om at holde sig til i top fire i Premier League, da de lørdag spillede hjemme mod Southampton.

Arsenal var kyniske i kampen mod Southhampton, og bragte sig foran 2-0 i første halvleg. Foto: Tony Obrien/Reuters/Ritzau Scanpix

Pierre Emerick Aubameyang var udeladt af lørdagens Arsenal-trup mod Southampton på grund af disciplinære problemer. Dermed fik Lacazette chancen for at bevise sit værd, hvilket han gjorde.

Bukayo Saka fandt en helt fri Lacazette, der sikkert smadrede bolden i kassen fra straffesparkspletten med både høj fart og en placering højt i målet. 1-0 efter 21 minutter.

Ødegaard scorede seks minutter senere et sjældent hovedstødsmål. Oplægget blev leveret af Kieran Tierney, der lige skulle bruge et par forsøg på at få lagt bolden ind foran målet, men til sidst lykkedes med at finde Martin Ødegaard, der kom stormende ind i feltet og kunne heade Arsenal på 2-0 efter 27 minutter.

Arsenal kunne gå til pause foran 2-0, selvom kampen på spil og chancer var en nogenlunde lige affære.

Efter 62 minutter steg Arsenals Gabriel op på et hjørnespark, hvor han sikkert dirigerede bolden i mål til 3-0, hvilket også blev kampens resultat.

Med sejren ligger Arsenal nu på en øjeblikkelig femteplads med 26 point efter 16 kampe. London-klubben har ét point op til West Ham på fjerdepladsen, og Tottenham er lige i hælene med 25 point efter 14 kampe.