Champions League

Xavi om ’finale’: Vi skal dominere og angribe

FC Barcelona har kniven for struben, når de onsdag aften gæster Allianz Arena og Bayern München, for kun en sejr kan sikre dem videre avancement i Champions League.

Xavi Hernández og FC Barcelona skal formentlig bruge tre point i aftenens kamp mod Bayern München. Foto: Nacho Doce/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er 21 år siden, at FC Barcelona senest røg ud af Champions League allerede i gruppespillet.

Den flotte statistik kan der dog blive lavet om på onsdag aften, når de spanske giganter gæster Bayern München. Alt andet end en sejr i München kan koste ’Barca’ det videre avancement, hvis altså Benfica kan slå Dynamo Kiev hjemme i Portugal.

Da FC Barcelona i sæsonen 2000/2001 måtte se sig overgået af AC Milan og Leeds i Champions Leagues gruppe H, var det med en vis Pep Guardiola med anførerbindet, mens der ved siden af den nuværende Manchester City-manager løb en ung og uprøvet midtbanespiller ved navn Xavi Hernández.

Den nuværende FC Barcelona-manager er da heller ikke i tvivl om vigtigheden af onsdagens kamp mod de tyske mestre, som indtil videre har gjort rent bord i puljen.

– En virkelig vanskelig, svær og kompliceret kamp. Vi taler om et af de bedste hold i verden lige nu, Bayern München, på deres hjemmebane, så det bliver virkelig svært, men vi har ideer til kampen. Vi vil dominere kampen, skabe chancer og vi vil angribe, for vi har brug for de tre point, så for os er det en finale, lyder det fra Xavi.

FC Barcelona har godt nok syv point mod Benficas fem point, men skulle de to hold ende lige på point, vil portugiserne trække det længste strå, da de slog FC Barcelona med hele 3-0 i de to holds første indbyrdes opgør, mens de i sidste runde blev til 0-0 mellem de to iberiske klubber på Camp Nou.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P