International Fodbold

Tadic efter vild stime: Bedre end i 18/19

Ajax-anfører Dusan Tadic har for første gang i klubbens historie ført holdet videre fra Champions Leagues gruppekampe med lutter sejre. Han mener, at holdet er bedre i denne sæson, end det var tilfældet, da de spillede sig helt til semifinalen i 2019.

Dusan Tadic var ikke selv i aktion i tirsdagens opgør mod Sporting, da han har døjet med en rygskade. Foto: Maurice Van Steen/AFP/Ritzau Scanpix

Seks kampe, seks sejre og en målscore på plus 15 mål.

Der kan næppe herske nogen tvivl om, at Ajax har fået en start på sæsonen, som de end ikke havde turdet håbe. Foruden den imponerende statistik i Champions League, er Amsterdam-klubben også etter i Æresdivisionen, hvor det kun er blevet til ét nederlag i 15 kampe.

Det er dog ikke længe siden, at den hollandske traditionsklub fik en nogenlunde lignende start på sæsonen, da de i sæsonen 2018-2019 spillede sig i Champions League-semifinalen mod Tottenham samt vandt det hollandske mesterskab. Alligevel er Ajax hold i år bedre end for tre sæsoner siden.

– Det her hold er bedre end vores hold i 18/19, synes jeg. Vi har gjort det godt de seneste måneder. Det er vanskeligt at sammenligne hold. Vi var også virkelig gode i 2019, men nu har vi forskellige spillere med forskellige karakterer, siger holdets anfører, Dusan Tadic, til De Telegraaf.

– For to år siden var vi nok en smule naive. Nu har vi virkelig hårde spillere og også mentalt stærke spillere. Vi har adskillige sydamerikanere, og de er virkelig nogle fightere. Af den grund er dette hold mere ’streetwise’ – mere snu, lyder vurderingen fra den 33-årige serber.

Mens Ajax er videre som sikker etter i Champions Leagues gruppe C, så er pladsen som etter i Æresdivisionen mere usikker. For selvom Ajax med 11 sejre, tre uafgjort og blot ét nederlag ligger i spidsen med 36 point, så følger Feyenoord og PSV lige i hælene på Amsterdam-klubben med henholdsvis 35 og 34 point.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P