Stor overraskelse: West Ham vinder over AC og Chelsea

Der var skruet helt op for underholdningen, da West Ham og Chelsea tørnede ud i Premier League lørdag.

Jarrod Bowen og West Ham skabte en stor overraskelse, da de lørdag slog Chelsea hjemme 3-2. Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Lørdag var der dømt derby i London, da Premier Leagues fjerdeplads, de boble-blæsende fra West Ham, tog imod Premier Leagues førerhold Chelsea.

Danske Andreas Christensen var med fra start endnu engang, efter han i en periode har måttet se Chelseas kampe fra sidelinjen, på grund af de igangværende kontraktforhandlinger mellem danskeren og Chelsea.

Kampen bar fra start præg af at være en kamp mellem to rivaler, som samtidig også er to tophold. Intensiteten var høj, nærkampene var hårde og der var flere gange undervejs interne kampe mellem spillerne på banen.

Efter 28 minutter bragte Chelsea sig i front, da Mason Mount fandt Thiago Silva på et hjørnespark. Her stangede den brasilianske midstopper bolden mod mål. Bolden ramte højre stolpe, inden den fandt vej til netmaskerne til stillingen 0-1.

Der skulle blot gå 12 minutter, inden West Ham slog fra sig. Chelseas Jorginho lavede en ukarakteristisk fejl, da han spillede bolden alt for blødt tilbage til Chelsea-keeper Edouard Mendy. Mendy havde dog flere muligheder for at losse bolden ud af kommunen, eller spille den ud over baglinjen, men han forsøgte i stedet at afdrible West Hams fremadstormende Jarrod Bowen. Det resulterede i en nærkamp om bolden, som i sidste ende endte med en klodset tackling af Chelsea-keeperen, der korrekt udløste et straffespark til West Ham.

West Hams Lanzini tog sig af straffesparket, og med et yderst veleksekveret straffespark, uden chance for mendy på målstregen, blev stillingen 1-1 fem minutter før pausen.

Lanzini fejrede udligningen ved bevidst at løbe ind i Chelseas Reece James, hvorefter han stirrede hoverende på ham.

Selvom første halvleg allerede havde bragt en masse underholdning med sig, var Chelsea ikke klar til at gå på pause.

Efter 44 minutters spil kunne Chelseas Mason Mount gøre til 1-2 for gæsterne. Chelsea brød West Hams opspil midt på banen, og bolden endte ved Hakim Ziyech. Han stoppede op og tog sig tid, inden han med en følt højre skøjte sendte en halvliggende afsted mod Mason Mount. Mount havde løbet sig helt fri i West Hams felt, og havde masser af tid til at stoppe op og lægge an til sin afslutning på Ziyechs aflevering, inden han knastørt helflugtede bolden ind med indersiden nederst ved nærmeste stolpe.

Dermed var stillingen 1-2 til Chelsea ved pausen.

Anden halvleg fortsatte i samme høje og underholdende tempo, og efter 55 minutter fandt Jarrod Bowen vej til netmaskerne bag Mendy i Chelsea-målet.

West spillede bolden frem i sin højre side af banen, og da bolden endte for fødderne af Jarrod Bowen på kanten af feltet, var han kynisk. En hård og flad afslutning mod fjerneste stolpe, og så var stillingen 2-2.

Kampen bølgede efterfølgende frem og tilbage, og begge hold havde flere muligheder for at tage de tre point.

Med fem minutter tilbage trak West Ham så det længste strå, da indskiftede Arthur Masuaku snød Chelsea-keeperen med en hård afslutning mod det korte hjørne. Masuaku sendte bolden afsted fra sin position nær sidelinjen, og det kan ikke afvises, at det var et halv-kikset indlæg, der måske endda også blev rettet et smule af. Om ikke andet, så endte indlægs-afslutningen med at gøre det til 3-2 for hjemmeholdet, hvilket også blev kampens resultat.

Sejren udløste en imponerende kulisse på stadion, hvor både spillere, trænere og især fans jublede på livet løs.

Det er første gang i denne sæson, at Chelsea lukker mere end ét mål ind i samme kamp, og Mendy så da heller ikke for godt ud i situationerne ved ved straffesparket, der førte til 1-1-målet, og ved det afgørende 3-2 mål.

Med sejren cementerer West Ham sin placering som Premier Leagues nummer fire, mens Chelsea nu har givet Manchester City muligheden for at overhale dem i tabellen senere lørdag, når City spiller ude mod Watford. Også Liverpool har muligheden for at glide forbi Chelsea, hvis de får en sejr ude mod Wolves.