Dansk Bundesliga-træner fik drømmestart: 2-0 efter fire minutter

Den danske Mainz-træner Bo Svensson kunne se sine spillere komme forrygende fra start i lørdagens Bundesliga-opgør mellem Mainz og Wolfsburg.

Bo Svensson har tidligere stået i spidsen for Mainz' U17- og U19-hold. Foto: Federico Gambarini/Reuters/Ritzau Scanpix

Drømmestart er én af de mange gloser, der måske lidt for ofte bliver slynget ud i foldboldverdenen. Selvom det af og til kan være en kliché, så har “drømmestart” sjældent været mere passende, end hvad tilfældet var sent lørdag eftermiddag.

I hvert fald må Bo Svensson have gjort sit arbejde godt forud for opgøret mellem Mainz og Wolfsburg i Bundesligaen.

Således skulle Mainz altså ikke bruge mere end blot fire minutter på at komme foran med 2-0.

Allerede efter to minutter kunne Mainz’ Jonathan Burkardt gøre det til 1-0, da han modtog bolden fra Leandro Barreiro i Wolfsburgs felt, hvorefter han køligt sparkede den ind nederst i venstre side af målet.

Wolfsburg-spillerne nåede knapt nok at komme sig over chokket, inden det gik galt igen.

Denne gang var det Anton Stach, der efter fire minutters spil gjorde det til 2-0 for Bo Svenssons tropper.

Efter 2-0 scoringen fik Wolfsburg bedre fat i kampen, og resten af opgøret var en lige affære fordelt på både spil og chancer.

Kort før slutfløjt indkasserede Wolfsburg dog endnu et mål, da Maxence Lacroix headede den ind i eget mål efter et frispark. Kampen endte dermed 3-0 til Mainz.

Danske Marcus Ingvartsen kom på banen efter 76 minutter, hvor han var med til at hive sejren i land.

Bo Svensson tog over som Manager for den tyske klub i begyndelsen af 2021. Han har kontrakt til sommeren 2025.

Med lørdagens sejr overhaler Mainz nu Wolfsburg i Bundesligaen, hvor de indtager en syvendeplads i tabellen.