Danskerduel: Tottenham slog Brentford i første Premier League-møde

Tottenham tog hjemme mod oprykkerne fra Brentford på London Stadium i en kamp, hvor tre point kunne sende dem tættere på den sjove del af tabellen i Premier League. Nemlig top 5 og de europæiske pladser.

Der var dømt midteropgør på London Stadium, da Thomas Franks Brentford-hold gæstede Tottenham. Begge hold kunne med en sejr spille sig tættere på det fine selskab i Premier League.

Der var ingen ændringer i de to holds startopstillinger sammenlignet med deres seneste kampe, hvorfor blandt andet Pierre Emile-Højbjerg og Christian Nørgaard var at finde i klubbernes respektive startformationer.

Det var hjemmeholdet, der startede kampen bedst ud. Lucas Moura havde en pæn mulighed efter blot fem minutter, men en fin redning fra Alvaro Fernandez var med til at afværge situationen.

Efter 13 minutters spil kom føringen så i hus til Spurs, da Ben Davies scorede et sjældent mål til 1-0. Troede han. Det viste sig nemlig at være et selvmål af den spanske kantspiller fra Brentford, Sergi Canos. Et historisk selvmål af slagsen.

Det var fortsat hjemmeholdet, der trykkede på i aftenens forestilling. Et godt forsøg fra sydkoreanske Heung-Min Son var lige ved at snyde Fernandez i målet, men han fik pillet afslutningen.

I den anden ende var Brentford halvfarlige på nogle omstillingssituationer, men det var aldrig helt tæt på en udlignende scoring fra Frank’s gulklædte tropper.

Derfor endte det med en smal 1-0 føring til Spurs ved pauseteen.

I anden halvleg var det atter hjemmeholdet, der kom frem til mest. Igen var det Son, der havde en god chance for at udbygge føringen, men sydkoreaneren var usædvanligt uskarp her til aften.

Og så alligevel ikke. Efter 64 minutter var han nemlig på pletten, da han afsluttede en Spurs-omstilling med et køligt indersidespark. Målet kom efter en god periode for Brentford, der havde siddet på kampen i et kvarter, men ikke desto mindre blev det 2-0 til Antonio Contes hvidklædte hold.

Brentford havde inden kampen aldrig mødt Spurs i ligasammenhæng, mens de i de foregående fem interne møder i pokalturneringen ej heller havde vundet. Og en sejr blev det heller ikke til hertil aften.

Tottenham vinder 2-0 og erobrer sjettepladsen, mens Brentford befinder sig på 12. pladsen efter nederlaget.