VM 2026

VM-arrangør: Qatar er trygt og tolerant

Direktøren for VM's organisationskomité understreger, at Qatar er et trygt og tolerant land.

Migrantarbejderne i Qatar ønsker ikke et boykot af næste års VM.
Kritikken af Qatar som værtsnation til næste års VM har stået på længe, og intet tyder på, at det skulle stoppe lige foreløbig. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Kritikken af VM i Qatar vil ingen ende tage, og senest har landets rettigheder for homoseksuelle været under beskydning.

Den australske fodboldspiller Josh Cavallo, der som den første mandlige fodboldspiller stod frem og åbent fortalte om sin homoseksualitet, fortalte, at han ikke ville føle sig tryg ved at skulle med til VM i Qatar.

Senest har den egyptiske VM-ambassadør Mohamed Aboutrika sagt, at homoseksualitet er en farlig ideologi som ekstra benzin på bålet.

Nu forsvarer direktøren for VM’s organisationskomité, Nasser Al Khater, Qatar ved at understrege, at Josh Cavallo og andre homoseksuelle er meget velkomne i Qatar.

– Vi byder ham velkommen her i Qatar, også forud for VM, hvis han vil. Ingen føler sig truet her, ingen føler sig utrygge, siger Al Khater til CNN.

– Forestillingen om, at folk ikke føler sig trygge her, er usand. Jeg har sagt det før og siger det igen: Alle er velkomne her, og alle vil føle sig trygge. Qatar er et tolerant land. Det er et indbydende land. Det er et gæstfrit land.

Al Khater anerkender ikke, at homoseksualitet er ulovligt i Qatar.

– I andre lande ser man mildere på offentlige udfoldelser af hengivenhed, siger Al Khater.

– Qatar og regionen er en del mere beskedne, hvad det angår. Qatar og regionen er meget mere konservative. Og det beder vi fansene om at respektere. Vi er sikre på, at fansene vil respektere det, ligesom vi respekterer forskellige kulturer, og vi forventer også, at andre kulturer respekterer vores, siger Al Khater.

VM i Qatar begynder 21. november 2022.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P