Sent Maupay-saksespark snyder West Ham for sejren

Der lignede pointmæssigt fuldt udbytte til West Ham onsdag aften, men ét minut før tid fik Brightons Neal Maupay udlignet på et bemærkelsesværdigt saksespark.

Neal Maupay scorede på akrobatisk vis. Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter to nederlag i træk havde West Ham brug for alle tre point i onsdagens kamp mod Brighton, hvis de ville holde fast i den imponerende fjerdeplads i Premier League.

Det var dog et Brighton-mandskab, der både i denne og sidste sæson har været notorisk svære at score på, der var på besøg det olympiske stadion i London, men det stærke Brighton-forsvar var der åbenbart ingen, der havde fortalt Tomas Soucek om.

Allerede efter godt fire minutters spil dukkede den store tjekke op tæt under mål på et hjørnespark, og så skulle bolden bare lige snittes for at snyde Robert Sanchez i Brighton-målet.

I anden halvleg kom West Ham på 2-0, men opspillet til målet havde budt på både muligt frispark, mulig arm på bolden og mulig offside, og efter fire minutters votering bestemte VAR-vognen sig for at annullere målet for offside.

Brighton sad tungt på bolden i resten af kampen, men først ét minut før tid lykkedes det dem at udnytte det store spilovertag. Tariq Lamptey sendte bolden ind over til franske Neal Maupay, der holdt Craig Dawson væk, mens han selv saksesparkede bolden ind bag Fabianski i West Ham-målet.

Flere scoringer blev det ikke til, og derfor blev det til en ganske retfærdig pointmæssig deler mellem West Ham og Brighton.

Målløst mellem Wolves og Burnley
Mindre interessant var onsdagens Premier League-opgør i Birmingham, hvor Wolves havde besøg af bundholdet fra Burnley, og her kunne udeholdet rejse hjem med et enkelt point efter en 0-0-kamp, som ikke vil gå over i historiebøgerne for nogle af de to klubber.