Begivenhedsrig deler mellem Southampton og Leicester

Hverken Southampton eller Leicester lykkedes onsdag aften med at få de ønskede tre point, da de to mandskaber i en begivenhedsrig kamp delte pointene imellem sig.

Kasper Schmeichel og Leicester måtte nøjes med et enkelt point i udekampen mod Southampton. Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel var som vanligt på mål for Leicester onsdag aften, men til gengæld var der kun blevet plads på bænken til Jannik Vestergaard.

Vestergaard ville formentlig rigtig gerne have spillet kampen mod sin tidligere arbejdsgiver, men fra bænken kunne den danske midterforsvarer se sit nuværende hold komme skidt fra start.

Der var ikke engang gået tre minutter, før Schmeichel måtte hente bolden ud af målet efter et Southampton-hjørnespark. Den danske landsholdsmålmand leverede ellers en flot redning på Mohammed Salisus forsøg, men tilfældigt røg returen ud til polske Jan Bednarek, der bragte hjemmeholdet foran.

Små tyve minutter senere var det et Leicester-hjørnespark, der skabte udligningen. Flot opspil af James Maddison og et fint forsøg fra Wilfred Ndidi havnede hos den store stopper Jonny Evans, der kunne sparke udligningen ind bag Alex McCarthy.

For tredje gang på godt en halv times spil blev der dog igen scoret efter et hjørnespark, og uheldigt for Schmeichel var det atter i hans ende. Det kunne den danske landsholdsmålmand takke ualmindeligt sløj opdækning i sit forsvar for, og så kunne Ché Adams bringe værterne i front 2-1.

Pausen varede et kvarter længere end vanligt, og det skyldtes eftersigende et medicinsk nødstilfælde hos en tilskuer. Da spillerne igen kom på banen, så Leicester ud til at have fået den stærkeste te, for det var udeholdet, der fra start var mest og bedst på bolden.

Det kom særligt til udtryk fire minutter inde i anden halvleg, da James Maddison tog sagen i egen hånd og med et par smarte træk i Southampton-feltet snørede sin direkte modstander. Sekvensen blev afsluttet med en flot afslutning nederst i målhjørnet – ganske utagelig for Alex McCarthy, og dermed var kampens første scoring, der ikke faldt efter et hjørnespark, en realitet.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Både ‘The Saints’ og ‘The Foxes’ gik til sidst i kampen efter at få fuldt udbytte med fra strabadserne på St. Mary’s Stadium, og det var det blåklædte udehold fra Leicester, der kom tættest på.

Nogen forløsende scoring blev det dog ikke til for nogen af holdene, der dermed måtte nøjes med ét enkelt point hver.