Overtidsstraffe sikrede Leeds tre vigtige point

Leeds United tog tirsdag aften et vigtigt skridt væk fra nedrykningsstregen, da de på et straffespark i overtiden slog Crystal Palace.

Raphinha var sikkerheden selv i overtiden. Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis man er i tvivl om, hvorfor Premier League er den liga i verden, der har suverænt flest seere, så burde man sætte sig ned og se tirsdagens kamp mellem Leeds og Crystal Palace.

På Elland Road var der nemlig både god stemning, intens fight og rigtig britisk fodbold på menuen, da to af ligaens mindst profilerede mandskaber havde sat hinanden stævne.

En ganske lige første halvleg sluttede, som den var startet rent resultatmæssigt.

I anden halvleg sad man konstant med fornemmelsen af, at det kampens første mål ventede lige om hjørnet. Hjemmeholdet fra Leeds havde sat sig på spillet, men da Crystal Palace med 22 minutter igen satte belgiske Christian Benteke på banen, stod der stadig 0-0 på måltavlen.

Benteke var farlig fra første sekund på banen, og efter fem minutter skulle han have bragt gæsterne i front. Wilfried Zaha løftede bolden til bagerste stolpe, hvor Benteke helt fri misbrugte på det skammeligste. Omvendt snarrådig var selvsamme Benteke kort efter, da han med en lang tå snød hjemmeholdets målmand, Illan Meslier, men franskmanden kom tilbage og fik med det yderste af neglene holdt bolden fra at passere målstregen.

Tilskuerne på Elland Road, hvor langt størstedelen selvfølgelig stod op, lod til at være fornøjede over de saftige tacklinger og den intense fight, og i overtiden fik de for alvor noget at juble over.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Crystal Palace-forsvareren Marc Guehi gjorde sig unaturligt bred i eget felt, og da Leeds-anfører Liam Cooper headede bolden ind på hans arm, var konklusionen klar: straffespark!

Det skulle Raphina tage sig af, og med et umanerligt langt tilløb og et efterfølgende Jorginho-hop snød han Guaita i Leeds-målet.

Selvom de gjorde et forsøg, var tiden der ikke for Crystal Palace, der aldrig kom tæt på udligningen. Dermed tog Leeds de tre point, der skaber afstand til nedrykningsstregen for Marcelo Bielsas tropper.