Dansk Fodbold

Dansk drømmemål sendte Rusland til tælling

Der var topopgør på i VM-kvalifikationsgruppe E på Energi Viborg Stadion tirsdag aften. Hverken Danmark eller Rusland havde forud for kampen sat point til i de første fem kampe, men selvom russerne tydeligvis var kommet for at få et enkelt point med hjem, måtte de i stedet rejse tomhændet mod Moskva.

Mille Gejl scorede et sandt drømmemål for Danmark mod Rusland. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Godt 3600 tilskuere havde i bidende kulde fundet vej til Energi Viborg Arena til det absolutte topopgør i VM-kvalifikationsgruppe E.

Russerne var næppe uvante med de lave temperature, men de har til gengæld været uvante med pointtab, og det var lige præcis det, de for første gang i denne kvalifikation kunne tage med sig fra Viborg tirsdag aften.

Danskerne startede kampen i Viborg bedst, men efter et lille kvarter var det alligevel russerne, der fik kampens første reelle chance, men en flot redning fra Lene Christensen i det danske mål holdt russerne fra føringen.

Generelt havde det rødklædte hjemmehold svært ved at lirke de gæstendes russeres forsvar op, men med et pænt tilskueropbud på lægterne i ryggen, satte danskerne sig igen på kampen, som første halvleg skred frem, men spilovertaget til trods, måtte danskerne gå til pause uden at have haft skud på mål.

Anden halvleg startede med nogenlunde samme billede med et dansk hold, der forsøgte, og et russisk hold der forsøgte at holde nullet. Hullerne i den russiske ost begyndte dog så småt at dukke op, og specielt den russiske målmand så både usikker og aggressiv ud på samme tid, og efter et par dårlige indgreb kom hun yderligere i fokus efter 65 minutter.

Et hjørnespark fra den danske højreside fandt vej til hovedet på Stine Larsen, og det havde den russiske målmand åbenbart ikke forventet, for hun blev fanget på mellemhånd i feltet. Herfra kunne hun se en russiske forsvarsspiller heade bolden lige hen i fødderne på Signe Bruun, som elegant halvflugtede sin 12. scoring i indeværende kvalifikation forbi russiske forsvarsspillere og i det tomme målnet.

Ti minutter senere fik danskerne lidt af en foræring, da en russiske forsvarsspiller på et indlæg skærmede sit ansigt med hænderne, og på det følgende straffespark fordoblede Sanne Troelsgaard den danske føring, selvom den russiske målmand hoppede den rigtige vej.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Russerne begyndte at se trætte ud, og med otte minutter igen kom dagens absolut flotteste detalje. Faktisk var der tale om to smukke detaljer, for på kanten af feltet sendte indskiftede Mille Gejl med et træk bag om eget støtteben sin russiske oppasser ud for at finde en skål borstjt i Viborg.

Om den russiske rødbedesuppe var til at finde for russeren, melder historien intet om, men lettere ydmyget kunne hun se Gejl føle bolden op i målhjørnet uden chance for den russiske målmand.

Med det der må være sæsonens flotteste scoring på det danske kvindelandshold så sejren sikker ud, og derfor var det også kun et lille skår i glæden, da russerne efter uopmærksomt dansk forsvarsspil reducerede til 3-1.

Selvom russerne fik reduceret, var de på ingen måde i stand til at true det danske mål yderligere, og derfor blev det til en dansk 3-1-sejr og dermed et kæmpe dansk skridt på vejen mod VM.