Premier League

Arsenal- og Liverpool-legenden Ray Kennedy er død

Den tidligere midtbanespiller Ray Kennedy, der igennem tre årtier var en stor profil i blandt andet Arsenal og Liverpool, er i dag gået bort i en alder af 70 år.

Kennedy vandt fem mesterskaber for den røde af klubberne i Liverpool. Foto: Na/Action Images/Ritzau Scanpix

Den tidligere midtbanespiller Ray Kennedy er tirsdag gået bort i en alder af 70 år.

Engelske Kennedy husker formentlig bedst blandt fans af Arsenal og Liverpool, for det var de to klubber, som han fra 1968 til 1982 repræsenterede som spiller, mens han senere også havde korte ophold i Swansea City og Hartlepool United.

Kennedy repræsenterede ’Three Lions’ i alt 17 gange, hvor det blev til tre scoringer. Titlerne kom dog på klubplan, hvor han i Arsenal vandt The Double i 1971.

Efterfølgende blev det til otte sæsoner på Anfield, og efter at have repræsenteret klubben fra Liverpool 393 gange med 72 mål til følge, havde han vundet imponerende fem mesterskaber samt tre pokaler i Europacuppen for mesterhold – den nuværende Champions League.

Ray Kennedy blev allerede et år før karrierestoppet i 1985 diagnosticeret med sygdommen Parkinson.

Parkinson skiftede i 1974 Arsenal ud med Liverpool på den samme dag, som den legendariske Liverpool-manager Bill Shankly stoppede i klubben.  Shankly sagde efterfølgende om Kenndy:

– Måske vil det blive sagt, at en af de sidste ting, jeg gjorde i denne klub, var at skrive kontrakt med en fantastisk ny spiller.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P