DAGENS OVERBLIK: Rekord-Roony, Jorginho som helt og skurk og bomber-Uhre

På campo.dk får du hver morgen overblikket over døgnets vigtigste begivenheder og nyheder.

16-årige Roony Bardghji blev den yngste målscorer i Superligaen nogensinde, da han scorede mod AaB søndag aften. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Roony Bardghji slog superligarekord i FCK-sejr over AaB inden vinterpausen

F.C. København mødte søndag AaB på udebane i en direkte duel om andenpladsen i Superligaen. Her scorede blandt andet den 16-årige svensker, Roony Bardghji, i FCK’s 1-3 sejr over nordjyderne.

Roonys mål betyder, at han nu er den yngste til at score i Superligaen nogensinde.

LÆS: Svensk supertalent banker F.C. København til sejr i Aalborg

………………………………………………………………………………..

Jorginho

Jorginho blev både helt og skurk i uafgjort mellem Man United og Chelsea

På Stamford Bridge spillede Chelsea og Manchester United søndag 1-1 i en kamp, hvor italienske Jorginho både nåede at være skurk og helt, da han var skyld i Uniteds 0-1 mål, mens han senere udlignende scorede på straffespark.

Det uafgjorte resultat betyder, at Chelsea bevarer Premier Leagues førsteplads.

LÆS: Jorginho blev helt og skurk for Chelsea mod Manchester United

Uhre blev endnu engang matchvinder i topopgør mod Randers

Hjemme på Brøndby Stadion skulle Brøndby IF møde Randers FC i et topopgør søndag. Her besejrede klubben fra Vestegnen gæsterne med 1-0 på mål af Mikael Uhre, der scorede sit mål nummer 11 i denne sæson.

Brøndbys sejr betyder samtidig, at de nu er oppe på seks kampe i træk, hvor de har kunne gå fra banen med alle tre point i Superligaen.

LÆS: Uhre nedlagde Randers

Manchester City besejrede West Ham i et topopgør fyldt med sne
Pep Guardiolas mandskab vandt søndag med 2-1 over West Ham hjemme på Etihad Stadium, hvor første halvleg var præget af et voldsomt snevejr, der fik fodboldkampen til at ligne en sneboldkamp.

West Hams Manuel Lanzini leverede et drømmemål få sekunder før tid.

LÆS: Man City vandt sneboldkampen over West Ham

Neymar måtte bæres ud på en båre i ny PSG-sejr i den franske liga
Paris Saint-Germain vandt søndag eftermiddag med 1-3 over Saint Etienne på udebane, der tidligt i kampen blev reduceret til ti mand. Neymar måtte forlade banen få minutter før tid, da han pådrog sig en ankelskade, der voldte brasilianeren store smerter.

Lionel Messi leverede assist til alle PSG’s tre mål i opgøret.

LÆS: Skidt nyt for PSG: Neymar båret fra banen

LÆS: Tidligt rødt reddede PSG i Ramos-debut

Toney

Brentford endte deres sejrsløse stime med sejr over Everton
Thomas Franks mandskab vandt deres første kamp i Premier League siden starten af oktober, da de søndag eftermiddag slog Rafael Benítez’ Everton med 1-0.

Brentford-angriberen Ivan Toney scorede kampens eneste mål på straffespark i det 24. minut.

LÆS: Brentford endte sejrsløs stime mod Everton

Det skal du være OBS på i dag!

Mandag sendes Superligaen på juleferie, når Vejle Boldklub hjemme i Nørreskoven møder ligaens førsteplads, FC Midtjylland, i 17. runde.

Ligeledes byder mandag på LaLiga-fodbold, når midterholdet C.A. Osasuna på hjemmebane møder bundholdet Elche CF i 15. runde.

Derudvoer er mandag vi finder ud af, hvem 2021’s bedste fodboldspiller har været, når der er Ballon d’Or-ceremoni klokken 20. Det kan man se på 6’eren eller Discovery+.

Til sidst er det værd at holde øje med nyhederne i løbet af dagen, hvor vi vil følge op på mange af de store historier fra aftenens opgør og samtidig klæde dig på til dagens kampe.