Uhre nedlagde Randers

Brøndby IF tog søndag hjemme imod Randers FC i en kamp om Superligaens tredjeplads.

Mikael Uhre kom på måltavlen for 11. gang i denne superligasæson. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Hjemme på Brøndby Stadion skulle Brøndby IF møde Randers FC i sidste runde af Superligaen inden vinterpausen i en kamp om Superligaens tredjeplads.

Det var et formstærkt Brøndby-mandskab, der kom ind til kampen, som havde vundet de seneste seks opgør i Superligaen. Den seneste kamp, hvor Brøndby ikke kunne forlade banen som sejrherre, var da de mødte Randers den 3. oktober, hvor de spillede 1-1.

Det var et tydeligt selvtillidsfuldt Brøndby-hold, der fra start satte sig tungt på spillet, mens Randers-spillerne lignede nogle, der havde svært ved at følge med i hjemmeholdets høje tempo.

Efter 28 minutter kom beløningen for Brøndby, da Mikael Uhre endnu engang var på spil for hjemmeholdet. En fremragende afslutning fra kroatiske Marko Divkovic ramte stolpen, hvor superligatopscoren var hurtigst over returen og kunne sparke Brøndby foran med 1-0 efter 28 minutters spil.

Resten af første halvleg fortsatte på samme måde, dog uden at der kom flere scoringer.

Starten på anden halvleg forløb som første, hvor Brøndby kørte videre i det høje tempo. Thomas Thomasbergs mandskab kom dog bedre med fra anden halvlegs start, men havde generelt svært ved at komme til de helt store skudchancer.

Randers åd sig i løbet af halvlegen mere og mere ind i opgøret, og lagde et tungt pres på Brøndby-mandskabet i kampens slutning.

I det 83. minut var det dog tæt på for udebaneholdet, da Stephen Odey efter en god kombination kom alene med Brøndby-målmanden, Mads Hermansen. Vinklen blev desværre for Odey for spids, og Hermansen reddede Randers-angriberens forsøg uden større problemer.

Få sekunder før tid var Randers tæt på en sen udligning, men en pragt redning fra Mads Hermansen i Brøndby-målet sikrede vestegnsklubben sejren.

Brøndby vandt dermed deres sjette kamp i træk i Superligaen og indtager en foreløbig tredjeplads, mens Randers indtager femtepladsen.