Svensk supertalent banker F.C. København til sejr i Aalborg

16-årige Roony Bardghji sørgede søndag for, at F.C. København fik sat et flot punktum på efterårssæsonen. Første halvleg var pragtfuld og fantastisk, mens anden akt ikke kunne leve op til den første.

Roony Bardghji var toneangivende på begge sider af pausen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Søndag aften på Aalborg Portland Park var rosinen i pølseenden af efterårssæsonen for både AaB og F.C. København. Tre dage forinden havde Jess Thorup og en række unge FCK-løver med overlegenhed sikret sig førstepladsen i deres Conference League-gruppe. Søndag aften var det igen unge kræfter, som sikrede sejren til Jess Thorup.

10.254 tilskuere havde trodset den bidende novemberkulde og sad klar på Aalborg Portland Park  til at sende de bolsjestribede på vinterpause. De fremmødte fans leverede en fremragende lydkulisse og fik i kampens indledning flot spil og masser af chancer.

AaB’s langtidsskadede Lukas Andersen stod til dagens kamp på stemningstribunen og satte gang i hjemmeholdets fans som capo. Mens hjemmeholdet havde et smalt overtag på tribunerne, havde gæsterne et smalt overtag i spillet.

Første store chance tilfaldt William Bøving, der kom igennem på venstrekanten. En flad afslutning mod det korte hjørne var ikke nok til at snyde Jacob Rinne i AaB-målet. Få minutter senere var de glubske løver på spil igen.

Peter Ankersen fik bolden midt på banen og drev bolden fremad, et velplaceret indlæg fra Ankersen ramte panden på Lukas Lerager, der kontrolleret headede bolden ind i det fjerne hjørne til stor jubel i det udsolgte udebaneafsnit, og det var ikke kun gæsternes fan der skulle forkæles.

Blot et minut efter sparkede Kasper Kusk på mål fra spids vinkel. En afslutning som Kamil Grabara i F.C. København målet burde have holdt. Det gjorde han ikke, og Louka Prip var første mand på returen og sendte hjemmeholdets fans i ekstase med sin udligning. 1-1 efter et kvarters spil.

Et kvarter hvor samtlige tilskuere sad på kanten af sæder blev afløst af et kvarter uden større muligheder. Men lige så præcist som Prags astronomiske ur, så var der action igen, da stadionuret ramte 30 minutter. Roony Bardghji viste sit talent frem, da han først afdriblede et par AaB-spiller og efterfølgende bankede bolden ind bag Rinne. Et fantastisk mål, og en rekord af Roony, som med målet blev den yngste målscorer i Superligaen nogensinde.

Lige før pausen var den unge svensker på spil igen. Roony sendte en god stikning i dybden til Ankersen som fandt William Bøving midt foran AaB-målet. Bøving blev afluret af Jacov Rinne i førate indbyrdes duel, men denne gang sendte den 18-årige københavner bolden ind bag Rinne. FCK kan dermed tage en føring på 3-1 med ned i omklædningsrummet.

Efter et lunt kvarter i omklædningsrummet dukkede spillerne op på banen igen. De var dog som forvandlet, hvor de i første halvleg blæste til angreb, var begge hold mere afventende.

Særligt F.C. København stod lavt i banen for at lukrere på kontrachancer. Flere gange var det ligeved-og-næsten i kontrastød fra de unge FCK-kanter. I den anden ende formåede AaB kun at komme frem til en chance. Et knaldhårdt langskud fra Louka Prip var tæt på at overliste Kamil Grabara i FCK-målet, men polakken kunne vippe bolden over mål til hjørnespark.

Og netop hjørnesparkene var det mest begejstrende ved anden halvleg, syv gange blev bolden slået ind fra hjørnet, men nogle tilskuere ville nok have ønsket, at de tog hjem i pausen, da kampens niveau af spil og spænding faldt drastisk efter pausen. Hverken hjørnesparkene eller mange af pasningerne fandt medspillere og med ti minutter igen begyndte tilskuerne forståeligt at udvandre, da spillet ikke vejede op for de kulderystelser, som de fleste sad med.

Kort før tid fik tilskuerne en smule underholdning at gå hjem på. Kamil Grabara kastede et ølkrus tilbage på AaB-fansene, og flere AaB-spillere var klar med skældud til polakken. Mere resultatmæssig spænding havde kampen ikke at byde på, og det slutter derfor 3-1.

Resultatet betyder, at F.C. København overvintrer på andenpladsen, mens AaBs flotte efterår holder sig på fjerdepladsen.