Nordsjælland sendt på juleferie i dyb krise

OB tog søndag hjemme imod FC Nordsjælland i den sidste runde i Superligaen inden vinterpausen. Det var en kamp, hvor begge mandskaber havde brug for en oprejsning.

FC Nordsjælland havde inden kampen imod OB ikke vundet siden den 23. august. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Søndag eftermiddag var der dømt bundopgør i Superligaens sidste runde inden vinterpausen, da et formsvagt OB-mandskab hjemme på Nature Energy Park mødte et kriseramt FC Nordsjælland.

Begge mandskaber havde inden kampen tilfældes, at deres seneste sejr i Superligaen var imod bundproppen Vejle BK, hvor OB slog holdet fra Nørreskoven den 1. oktober, mens Nordsjællands sejr var den 23. august i sjette runde.

OB kom dog bedst fra start i søndagens opgør, da Issam Jebali på et oplæg fra Mads Frøkjær kunne bringe hjemmebaneholdet i front med 1-0 efter 20 minutters spil.

Resten af første halvleg satte FC Nordsjælland sig mest på bolden, mens det var OB, som kom frem til flest chancer, dog uden nogle scoringer.

Anden halvleg forløb som første, hvor Nordsjælland fortsat var det mest boldbesiddende hold, mens OB stadig var det mest chanceskabende.

Det var dog tydeligt at se på de to mandskaber, at der var meget på spil inden vinterpausen, hvilket gjorde, at både OB og Nordsjælland havde svært ved at skabe de helt store chancer.

Alligevel lykkedes det for OB at lukke og slukke kampen, da den 20-årige angriber Max Fenger gjorde det til 2-0 i det 90. minut.

OB-spillerne og resten af Nature Energy Park kunne dermed bryde ud i stor jubel, da kampens dommer, Michael Tykgård, fløjtede kampen af. Det kriseramte FC Nordsjælland måtte derimod endnu engang forlade banen i Superligaen uden alle tre point, hvilket betyder, at de nu er oppe på hele 11 kampe i træk uden sejr.