FC Barcelona stjæler tre point i Villarreal

Ganske mod spil og chancer var det FC Barcelona, der lørdag aften løb med sejren, da de var på besøg hos Villarreal. Dermed har Xavi fået en pointmæssig perfekt start i LaLiga.

FC Barcelonas to hollændere scorede i lørdagens kamp mod Villarreal. Foto: Pablo Morano/Reuters/Ritzau Scanpix

Inden lørdagens opgør mod Villarreal havde FC Barcelona blot scoret et enkelt mål under den nye træner Xavi.

Det fik de lavet om på, og selvom det ikke var så fortjent, som de formentlig havde håbet, så kunne de også sætte tre point på kontoen.

Xavi havde til kampen valgt at give startdebut til 19-årige Abde Ez, og den unge marokkaner kunne allerede efter små fire minutter have retfærdiggjort den startplads, men hans hovedstødsforsøg manglede præcision.

Det samme gjorde hjemmeholdets Aranut Danjumaet par minutter senere, da Barca-forsvareren Eric Garcia med en håbløs tilbagelægning spillede ham fri, men Danjuma var for ubeslutsom, sog så nåede Gerard Pique hjem og reddede kastanjerne ud af ilden for sin forsvarskollega.

Ikke længe efter var Memphis Depay tæt på af to omgange, mens også Gavi misbrugte en stor mulighed. Det samme gjorde Pau Torres i den modsatte ende, da han sendte et hovedstødsforsøg i fri position langt over målet.

Derfor måtte Xavi også sande, at han efter fem halvlege i spidsen for sin barndomsklub kun havde fået en enkelt scoring og det endda på straffespark.

Der skulle dog ikke gå lang tid af anden halvleg, inden den statistik blev forbedret. Abde Ez sendte bolden ind foran mål, hvor Memphis Depay fik en tå på. Villarreal-målmanden Rulli redede i første omgang, men Frenkie de Jong var hurtig over returen, og selvom de to hollænderne i første omgang fik annulleret målet for offside, viste VAR-gennemgangen, at det ikke var tilfældet, og derfor var catalonierne i front.

Med scoringen overlod FC Barcelona initiativet til hjemmeholdet, og storklubbens forsvarsspil må skabe bekymring hos den nyudnævnte cheftræner. Af flere omgange var Villarreal tæt på udligningen, og specielt da hjemmeholdet sendte nigerianske Samuel Chukwueze på banen, blev ’Barca’ presset i bund.

Med et kvarter igen gik den ikke længere for udeholdet, for helt efter spil og chancer lykkedes det hjemmeholdet at udligne. Danjuma fandt indskiftede Chukwueze i det hullede Barcelona-forsvar, og med en stiv tå sendte han resolut bolden forbi Marc André ter Stegen i Barcelona-målet.

Villarreal lignede umiddelbart det hold, der havde bedst muligheder for at løbe med sejren, og de var indlysende det hold, der jagtede sejren mest, men to minutter før tid slap Memphis Depay på et udspark fra ter Stegen alene igennem med Rulli i Villarreal-målet. I fart havde hollænderen ingen problemer med at runde målmanden, og efterfølgende fik han fra en spids vinkel lagt bolden imellem benene på en febrilsk forsvarsspiller, og så var Barcelona igen i front.

Villarreal var tvunget til at satse, og det skabte huller bagved. Det udnyttede FC Barcelona i overtiden, hvor indskiftede Philip Coutinho gjorde det til slutresultatet 1-3 på et straffespark.

Med sejren er Xavi fortsat ubesejret som FC Barcelona-træner, og med seks point i to kampe har han fået det, som må betegnes som en pointmæssigt perfekt start i LaLiga.