International Fodbold

Vild VM-lodtrækning: Portugal og Italien kan ikke begge komme til VM

Fredag var der lodtrækning til forårets VM-playoff. Det står nu klart, at de to seneste vindere af EM, nemlig Portugal og Italien, ikke begge kan kvalificere sig til næste års VM i Qatar.

Ronaldo og resten af Portugal får en svær vej til næste års VM i Qatar. De skal med stor sandsynlighed slå Italien i en afgørende playoff-kamp for at kvalificere sig. Foto: Patricia De Melo Moreira/AFP/Ritzau Scanpix

Italien og Portugal kan ikke begge komme med til VM næste år i Qatar. Det står klart efter fredagens lodtrækning til playoff-kampene i foråret.

Fredag skulle de ti andenpladser fra grupperne i VM-kvalifikationen samt de to højest rangerede hold fra Nations League finde ud af, hvem de skal spille mod til foråret, når kampene i VM-playoff skal afvikles.

Kvalifikationen foregår på den måde, at der bliver spillet seks semifinaler. Her er det de seedede nationer mod de useedede. De seedede hold har hjemmebanefordel i semifinalen.

Læs også: Ny kritik af Qatar – har benyttet tidligere CIA-officer til at udspionere FIFA

Efter semifinalen spiller vinderne af de seks semifinaler mod hinanden i en finale. Der er altså tre finaler, hvorefter der står tre nationer klar til næste års VM i Qatar.

Her er kampene:
Skotland møder Ukraine på hjemmebane i semifinale 1.
Wales møder Østrig på hjemmebane i semifinale 2.
Rusland møder Polen på hjemmebane i semifinale 3.
Sverige møder Tjekkiet på hjemmebane i semifinale 4.
Portugal møder Tyrkiet på hjemmebane i semifinale 5.
Italien møder Nordmakedonien på hjemmebane i semifinale 6.

Vinderen af semifinale 1 møder vinderen af semifinale 2 i en afgørende kamp om en plads ved VM næste år.

Det samme gør sig gældende for vinderne af semifinale 3 og 4, og igen semifinale 5 og 6.

Det betyder, at hvis Portugal og Italien vinder deres respektive semifinaler, skal de møde hinanden i en afgørende kamp om at komme til VM. Dermed kan Italien og Portugal altså ikke begge kvalificere til VM næste år.

Læs også: FIFA-præsident om kritik af VM hvert andet år: Det handler om frygt

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P