International Fodbold

FIFA-præsident om kritik af VM hvert andet år: Det handler om frygt

FIFA's præsident, Gianni Infantino, mener, der er tale om frygt for konkurrence, når lande i Europa og Sydamerika ikke ønsker at spille VM hvert andet år.

Gianni Infantino og FIFA taler varmt for et VM hvert andet år. Det møder stor kritik fra lande i både UEFA og CONMEBOL. Foto: REUTERS/Leonardo Fernandez Viloria.

FIFA’s planer om at afholde VM hvert andet år har fået kritikken til at hagle ned over forslaget fra lande i Europa og Sydamerika. Kritikken har grobund i frygt, mener præsident Gianni Infantino ifølge Sky Sports.

– Dem, der er imod det, er dem, der er i toppen. Det sker i alle livets facetter, når der er reformer og ændringer, ønsker dem, der er i toppen, ikke, at noget skal ændre sig, fordi de er i toppen. Og de er bange for, at hvis noget ændrer sig, er deres lederposition i fare, sagde Infantino på en fodboldkongres i Cairo.

FIFA-præsidenten var i Egypten for at deltage i CAF’s (Det afrikanske fodboldforbund, red.) kongres, og dermed talte han til fodboldlederer fra et kontinent, der gerne ser flere VM-turneringer i fremtiden.

Gianni Infantino forstår, hvis fodboldlande, der er vant til at lægge i verdenstoppen, ser kritisk på FIFA’s planer om ændringerne. Han mener dog, det er en nødvendig udvikling.

– Vi forstår det, og vi komplimenterer og bifalder dem for at have haft så stor succes med at nå toppen. Det er fantastisk, og de er et eksempel for alle. Men samtidig kan vi ikke lukke døren, vi skal holde døren åben, vi skal give håb og muligheder, siger FIFA-præsidenten og uddyber:

– Vi er nødt til at tilbyde flere chancer for verdensfodbold, for at afrikansk fodbold kan skinne på verdensscenen.

Læs også: Danske og finske EM-fans nomineret til FIFA-pris

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P