Randers FC fik slettet nullet – slut med uafgjorte mod Cluj

Randers FC skulle enten have en sejr eller hjælp fra AZ Alkmaar, da næstsidste runde i Conference League torsdag blev spillet, og randrusianerne fik på sin vis begge dele.

Randers FC er i sit første europæiske gruppespil nogensinde, og indtil videre har der tegnet sig et klart billede for kronjyderne: De er vanskelige at slå men også dårlige til at vinde.

Indtil videre er det nemlig blevet til fire uafgjorte i lige så mange kampe for randrusianerne, men det var en statistik, som de meget gerne skulle til livs i torsdagens kamp mod rumænske Cluj. Og det kom de.

De rumænske gæster havde inden torsdag kun fået det ene point, som de fik i de omvendte opgør mod Randers i det nordvestlige Rumænien, og det var der en god grund til. Det gæstende mandskab er nemlig langt fra lige så gode, som de var, da de i sæsonerne 08/09, 10/11 og 12/13 deltog i Champions League.

Det var da også de danske værter, der sad helt og aldeles på spillet igennem hele første halvleg, men til trods for fine muligheder til både 17-årige Flip Bundgaard, Marvin Egho og Jakob Ankersen, viste Cluj-målmanden af flere omgange flot målmandsspil.

Udeholdet kom en smule bedre ud fra pausen, men der gik ikke længe, inden Randers FC igen overtog taktstokken. Simon Tibbling blev efter små ti minutter sendt igennem, og selvom det ikke blev til en redning fra Cluj-målmanden, fik han presset svenskeren til en afslutning i sidenettet.

Kort efter var gæsterne pludselig tæt på at tage føringen, men Patrick Carlgren var, hvor han skulle være i Randers-målet. Det begyndte mere og mere at ligne endnu en uafgjort for randrusianerne, da Alhaji Kamara og Vito Hammershøy-Mistrati med 25 minutter igen kom på banen.

Det skulle de måske have været noget før, for efter bare to minutter på banen, befandt Kamara sig på det helt rigtige sted. Et indlæg fra Randers’ venstrekant endte efter en dårlig forsvarsaktion for fødderne af angriberen fra Sierra Leone, der trods en tvivlsom afslutning fik bolden sendt i nettet.

Føringen holdt dog kun i fire minutter, inden Cluj gjorde det til 1-1. Dårlig kommunikation i Randers-forsvaret mellem Simon Piesinger og Mikkel Kallesøe gjorde, at Cluj-veteranen Ciprian Deac pludselig stod helt alene i feltet, hvorfra han kunne heade indlægget fra højre ind bag Patrick Carlgren.

Igen holdt resultatet kun i fire minutter, inden Simon Piesinger revancherede sin dårlige forsvarsaktion, og ligesom i weekendens kamp mod Vejle skulle der et dirkete frispark til. Den østrigske forsvarsspiller kringlede bolden over muren og ned for foden af stolpen, hvor den rumænske målmand trods en ihærdig indsats måtte se sig passeret for anden gang på dagen.

Rumænerne forsøgte at etablere et pres i kampens slutfase, men de lod til at være mere trætte end de danske værter, og derfor kom sejren aldrig rigtig i fare for Randers FC, der nu også har vundet en kamp i et europæisk gruppespil.

I gruppens anden kamp fik Randers FC en smule hjælp, da AZ Alkmaar med 1-1 tog et enkelt point mod Jablonec. Dermed er der fortsat spænding om andenpladsen, når Randers i december skal til Alkmaar, mens Jablonec skal en tur til Cluj.