Europæisk Fodbold

OVERBLIK: Sådan går de danske hold videre i Europa

Det begynder at snerpe til i både Europa League og Conference League, hvor hele fire hold i år repræsenterer Danmark. Med to runder tilbage har alle fire danske hold stadig mulighed for at avancere.

Alle fire danske mandskaber kan nå at gå videre i deres europæiske turneringer. Foto: Ritzau Scanpix

Aldrig tidligere har fire danske hold deltaget i europæiske turneringer på samme tid.

Derfor er det selvsagt heller aldrig sket, at fire danske hold er gået videre fra det indledende europæiske gruppespil, men det er en hel reel mulighed i år.

Mens Europa League til denne sæson er blevet skåret fra de tidligere 48 deltagende hold til 32, har den helt nye UEFA Conference League med sine ligeledes 32 deltagende hold gjort det nemmere for de danske hold at kvalificere sig til en europæisk turnering.

Det er da også igennem den nye UEFA-turnering, at F.C. København og pokalvinderne fra Randers FC har skaffet sig adgang til europæisk fodbold, mens Brøndby IF og FC Midtjylland deltager i Europa League.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Europa League formatet:
– De otte gruppevindere går direkte videre til 1/8-finalerne.
– De otte toere går videre til 1/16-finalerne, hvor de skal møde de otte tredjepladser fra Champions League.
– De otte treere går videre til Conference Leagues 1/16-finaler.
– De otte firere er elimineret.

Conference League formatet:
– De otte gruppevindere går direkte videre til 1/8-finalerne.
– De otte toere går videre til 1/16-finalerne, hvor de skal møde de otte tredjepladser fra Europa League.
– De otte treere er elimineret.
– De otte firere er elimineret.

FC Midtjylland – Europa League Gruppe F
Kan nå at blive 1,2,3,4

FC Midtjylland får torsdag klokken 18:45 besøg af det portugisiske tophold i Europa Leagues Gruppe F – Braga. Midtjyderne indtager i øjeblikket en tredjeplads, og hvis ikke de får tre point mod Braga, skal de for at gå videre i Europa League have hjælp fra Serbien. Her er Ludogorets nemlig på besøg hos gruppens nummer to Røde Stjerne. Netop Ludogorets venter på udebane for FC Midtjylland i den sidste kamp den 9. december.

Brøndby IF – Europa League Gruppe A
Kan nå at blive 2,3,4

De forsvarende danmarksmestre fra Brøndby er under pres forud for sin hjemmekamp mod Lyon torsdag klokken 21:00. Med mindre gruppens anden kamp mellem Rangers og Sparta Prag ender uafgjort, så er Brøndby tvunget til sejr, hvis de fortsat vil have muligheden for at gå videre i Europa League. Brøndby skal i den sidste kamp en tur til Sparta Prag.  

F.C. København – Conference League Gruppe F
Kan nå at blive 1,2,3

F.C. København er det af de danske mandskaber, der står suverænt bedst stillet forud for de sidste to runder. Københavnerne skal på besøg i Gibralta, hvor Lincoln Red Imps torsdag klokken 18:45 venter, og vinder de her, sikrer de sig videre avancement som enten etter eller toer. I Gruppens anden kamp møder Slovan Bratislava græske PAOK, og da de ikke begge kan vinde kampen, er F.C. København med en sejr i Gibraltat sikret minimum en andenplads. Bedste scenarie for danskerne ville dog være et uafgjort resultat i gruppens anden kamp, for så vil F.C. København med en sejr over Lincoln sikrer sig førstepladsen i gruppen. FCK møder i sidste kamp Slovan Bratislava hjemme i Parken.

Randers FC – Conference League Gruppe D
Kan nå at blive 1,2,3,4

Randers FC kan matematisk stadig nå at vinde sin gruppe, og det vil i første omgang kræve en sejr torsdag klokken 21 hjemme mod Cluj. Rumænske Cluj har indtil videre kun fået ét enkelt point i de første fire kampe, men det var i det omvendte opgør i Rumænien. I gruppens anden kamp tager tjekkiske Jablonec imod førerholdet fra AZ, og selvom Randers skal håbe på et hollandsk nederlag, hvis de vil drømme videre om førstepladsen, så er det nok mest realistisk at gå efter den andenplads, som Jablonec i øjeblikket besætter med ét point mere end Randers. Derfor skal kronjyderne formentlig holde med holdet fra Alkmaar torsdag aften. Randers FC møder i deres sidste kamp i december AZ på udebane i Alkmaar.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P