Københavnske teenagere smadrer semiprofessionelle Red Imps

FC København toppede før aftenens runde i Conference League gruppe F. Et besøg for de københavnske løver på sydspidsen af den iberiske halvø såede ingen tvivl om deres suverænitet. Det stod allerede klart efter syv minutter.

Lincoln Red Imps blev besejret af FCK

Torsdag aften besøgte F.C. København Gibraltar, hvor Lincoln Red Imps’ semiprofessionelle spillere stod klar i regnen. Det var dog ikke et helt rutineret mandskab, der kom på besøg. Igennem kampen gjorde Jess Thorup brug af hele syv 18-årige spillere, men de viste sig alligevel som det absolut stærkeste hold allerede fra start.

Fem minutter inde i kampen udnyttede københavnerne en fejlet tilbagelægning fra en af hjemmeholdets forsvarsspillere. Bolden dumpede ned for fødderne af unge Hakon Haraldsson, hvis skud blev pareret af Lincoln-målmand Dayle Coleing. Riposten endte dog foran en anden islænding nemlig 18-årige Isak Johannesson, der kunne sparke bolden ind i tomt mål.

To minutter senere var den gal igen for sydeuropæerne, da en helt fri Lukas Lerager headede bolden ind på hjørnespark.

Københavnernes boldovertag fortsatte, men evnen til at skabe og udnytte chancer var borte med blæsten, og derfor gik holdene til pause med 2-0.

Netop i pausen kunne det tyde på, at Lincoln-træner Raul Castillo havde truet med en tur op af klippen i Gibraltar. Hjemmeholdets spillere kom i hvert fald ud med fornyet energi i anden halvleg.

I den silende middelhavsregn spillede de lige op med ’løverne’ i 15 minutter, før gæsternes overtag i form og kondition gjorde, at de kørte Red Imps ud af banen. Nu var det nemlig de unges kondition, der kom i spil.

I en kontra løb Isak Johannesson fra alt og alle og kunne lægge en bold på tværs til jævnaldrende William Bøving, der flugtede bolden ind til 3-0.

Rasmus Højlund ville lege med, da han gjorde det til 4-0 på endnu et Johannesson-oplæg efter 75 minutters spil.

Mod kampens afslutning virkede det til, at begge mandskaber tænkte frem mod det varme brusebad efter 90 minutters regnskyl. Det samme ville dommeren, og efter 93 minutter blev det ikke til mere end 4-0.

I gruppens anden kamp mødtes løvernes direkte konkurrenter. Hverken Slovan Bratislava eller PAOK kunne dog finde netmaskerne.

Med deres 0-0 resultat er F.C. København videre til Conference Leagues ottendedelsfinaler som gruppevinder.