3F Superligaen

FCM-spillerne om Bo Henriksen som træner – Hvad siger de?

Bo Henriksen kom til FC Midtjylland i sommer, og spillerne har efterhånden haft tid til at danne sig et ordenligt indtryk af deres nye træner. Men hvad synes de egentlig om ham?

Bo Henriksen forud for kampen mellem FC Midtjylland og Braga torsdag aften: - Vi vil gerne vinde alle de kampe, vi deltager i. Vi er ikke tilfredse med en tredjeplads i gruppen. Vi vil være etter eller toer, og vi føler stadigvæk, at vi har en god mulighed for det, siger han til campo.dk. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bo Henriksen er snart gennem sin første halvsæson som cheftræner i FC Midtjylland.

Vi har ved flere lejligheder hørt den energiske fodboldtræner rose både klubben og spillerne, men hvad synes spillerne egentlig om ham? Campo.dk har talt med tre af FC Midtjyllands største profiler, for at blive klogere på, hvad de synes om deres cheftræner.

Gustav Isaksen
Gustav Isaksen har for alvor slået igennem under Bo Henriksen, hvor han har fået endnu mere tillid og spilletid, end han gjorde under den tidligere FC Midtjylland-træner Brian Priske. Det er værd at nævne, at Anders Dreyers transfer til Rusland har gjort vejen lettere til holdkortet for offensivprofilen.

– Bo er rigtig god at snakke med, og man har mange samtaler med ham. Han kommer hen hver morgen og spørger, hvordan man har det, og han er virkelig god ved os spillere.

– Og så er han jo bare en anderledes personlighed. Han er en ren energibombe som flyver rundt, og det smitter af. Hvis man er i dårligt humør eller træt om morgenen, så får man lige et kick, hvis han lige kommer hen og dasker til én. Jeg har ikke oplevet ham have en dårlig dag endnu, siger Gustav Isaksen.

Læs også: INDBLIK: Kasper Hjulmand – Den prisvindende, karismatiske og rolige landstræner

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Erik Sviatchenko
FC Midtjyllands anfører Erik Sviatchenko mener, ligesom Gustav Isaksen, at Bo Henriksen især skiller sig ud når det kommer til mandskabspleje. Erik Sviatchenko giver endda udtryk for, at Bo Henriksens tilgang til fodbold er med til at finde tilbage til glæden og kærligheden ved spillet.

– Jeg synes, at Bo er god til mange ting. Han er meget umiddelbar i sin tilgang. Han går meget op i det, han selv kalder “simple stuff”. Der er mange ting, som gøres lettere for spillerne at forstå. Man skal ikke gøre det sværere end det er, og så bliver der pludselig en glæde og en kærlighed til spillet, som altid har været der, men som lige skal graves op nogle gange. Og det, synes jeg, han har været god til.

– Bo er også dygtig til mandskabspleje, og han er god til at kommunikere med os i ledergruppen. Vi har en tæt relation. Derudover synes jeg også, at vores spil, i samarbejde med hans assistenter Kristian Bach Bak og Henrik Jensen, er blevet rigtig godt. Vi har været rigtig stærke både offensivt og defensivt.


Som et eksempel på det såkaldte “simple stuff”, nævner Erik Sviatchenko noget så basalt som indkast.

– Vi spillere tænker måske meget over, hvordan vi skal positionere os i forbindelse med et indkast. Men som Bo siger, så er det nemmeste egentlig bare at komme ned på den rigtige side af bolden, og så ellers bare få taget indkastet hurtigt. Så i stedet for at folk har alle mulige spørgsmål, så handler det ikke så meget om dét. Det handler om at gøre det hurtigt og koncentrere sig imens.

Læs også: Europa League: 22 sultne ulve er udtaget til ‘finalen’ mod Braga

Evander
Evander har svært ved at skjule smilet, da spørgsmålet lyder, om han har arbejdet med en træner af Bo Henriksens kaliber før. Det har han ikke.

– Han er motiverende. Han bringer en masse energi når vi spiller, og han har sluppet os fri og givet os plads til at spille, som vi vil. Vi får lov til at være mere kreative med bolden, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

– Vores defensive spil betyder selvfølgelig meget, men at have den her frihed til at gøre hvad vi vil med bolden, det synes jeg er meget vigtigt.

– Jeg tror, at Bo Henriksen nogle gange er lidt af en “pain in the ass” for modstanderen. Men for os, er han meget vigtig. Han har ændret vores syn på, hvordan vi skal spille.

FC Midtjylland spiller mod Braga i Europa League torsdag klokken 18.45 på MCH Arena.

Læs også: Bo Henriksen om Europa League-avancement: Det er vores drøm og håb

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P